• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Händelserik dag för DIF Hockey i Husby

31 augusti 2015 13:31

Under lördagen var det dags för Husbyfestivalen i kommunens centrum. Loppis, grillning och olika aktiviteter för de som ville testa på fanns tillgängligt. Djurgården Hockey var där tillsammans med CCM Reebok för att representera projektet ”Ishockey för alla”.


Lukten av grillat mötte sannolikt alla tunnelbaneresenärer som gick av i Husby. Uppe på torget vid Husby centrum var det full aktivitet redan vid 11-tiden. Det var loppis samt grillning på gång och svaret på frågan ”Varför luktar det så gott i en tunnelbanestation” besvarades.

Det var andra året i rad som DIF hockey var på plats. Något som uppskattades av barnen på plats.

- Det känns kul att det händer sådana här saker här, det är inte många som spelar hockey i Husby och jag tror det kan bli ett större intresse när man kan komma hit och testa på lite olika idrotter, säger Sammy 13 år, samtidigt som han möter sin kompis i bordshockey.

Djurgården var däremot inte ensamma om att vilja få folk att testa på just deras sport. Till höger och vänster på det som vanligtvis är en parkeringsplats höll ledare på att fixa i ordning deras stånd. En liten innebandyplan sattes upp samtidigt som en annan monterade upp en boxningssäck, och det för att nämna några av de idrotter som var representerade under lördagen. En bidragande orsak till ökningen av sporter för i år är Ove Eriksson, projektledaren för ishockey för alla.

- Min roll här är bland annat att försöka få hit lite andra föreningar. Och det har väl funkat ganska bra, fast det skulle kunna vara mer föreningar på plats idag än vad det är. Men det är ju lite svårt när det kommer till ideellt arbete, berättar Ove.

Ishockey för alla startades förra sommaren tillsammans med Stockolms stad, CCM Reebok och Graflunds.

- Kärnan i projektet "Ishockey för alla" är en aktiv prova på-verksamhet som är kopplad till både skoltid samt eftermiddagar och helger. Syftet är att ge en positiv och trygg fritid till ungdomar i ett område som har stora utmaningar. Ove Eriksson berättar:

- Jag har jobbat mycket med Kista hockey och Dragan (ishockeyledare i Kista hockey) har frågat lite och undrat varför vi inte har några ungdomar i ishallen. Då nappade Djurgården på att hjälpa oss och sedan Stockholms stad också. Sedan har Djurgården fixat fram sponsorer och när projektet blev trovärdigt så frågade man om jag ville ha rollen som projektansvarig.

Samtidigt som resten av A-laget var på plats i Schweiz för CHL-match mot EV Zug så var Robin Norell, Nicklas Heinerö och Tobias Hage på plats för att bland annat spela bordshockey, köra prickskytte och konversera med besökarna.

- Det är kul att vara här! Kul för barnen som kommer förbi och att få lära dem att skjuta och sen även få prata lite med dem, säger Heinerö.

Heinerö gick under dagen en resultatmässigt jämn match i bordshockey mot en av dagens många besökare.

- Jag spelade hockey mot en kille och vann med 3-2, säger Heinerö.

Du funderade aldrig på att lägga dig så han skulle gå därifrån med ett positivt minne?

- Jo, jag släppte väl in någon puck med flit, säger Heinerö med ett skratt.

Resten av laget är på plats i Schweiz och spelar en viktig match i CHL. Hur känns det att inte kunna vara med där?

- Självklart hade jag velat vara där men att vara här är kul och även en bra sak. Man ställer upp för Djurgården och det är bra att vi spelare visar upp oss.

Till hösten har Ishockey för alla mycket planerat. Det kommer finnas möjlighet för barn och ungdomar att testa på roliga skridskoaktiviteter under loven och det kommer även komma in mer utrustning. Dessutom kommer verksamheten utvecklas genom att hockeyträningar för nybörjare startas upp. Tankar och idéer finns, samt stöd från många stora aktörer men det finns ett problem, och det är att hitta ledare som kan hjälpa till.

- Oftast är det ju föräldrar som är ledare men här i Husby är det inte så många föräldrar som spelat ishockey och då blir det svårt. Därför har vi siktat in oss på äldre ungdomar som kan komma ner och hjälpa till.

De flesta av lördagens besökare stannade vid skottrampen och ville testa på att skjuta. En i klungan var Tommy, 12 år.

- Det roligaste med att vara här är att vara med kompisarna. Men det är tråkigt att det inte spelas mer hockey här i Husby. Jag tror det finns mycket talang, säger Tommy.

Vill du veta mer om Djurgården Hockeys projekt Ishockey för alla? Då är du varmt välkommen att maila vår projektledare Ove Eriksson på [email protected]

Foto: Johan Sahlén