• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Thomas Johansson går igenom spelare för spelare

16 september 2017 12:18
Nyhet

Vem är strategen och vem är målskytten? Djurgårdens tekniska sportchef Thomas Johansson går igenom spelare för spelare och berättar om deras egenskaper som ishockeyspelare.


Målvakter

30. Joacim Eriksson - nyförvärv
– Högerplockad målvakt som är stor, rörlig och explosiv. Bra placering i målet, fokuserad och bra fysik

39. Adam Reideborn, 24 år
– Har ett bra spelsinne och en förmåga att lära sig nya saker. Läser spelet bra och har ett bra tålamod på så sätt att han väntar ut skytten. Största styrkan är att han är atletisk och bra på skridskorna.

Backar
3. William Lagesson - nyförvärv
– Stor back som är rörlig på skridskorna. Sina styrkor har William i sitt defensiva spel. På lån från Edmonton.
 

4. Marcus Högström
– Rörlig back där hans stora styrka ligger i ett bra spelsinne. Med sin blick är Marcus bra att spela pucken och vara kreativ. Har även ett bra och snabbt skott från offensiva blå.
 

37. Jesper Pettersson - nyförvärv
– Jesper är power. Ett muskelpaket där hans främsta egenskaper ligger i hans fysiska spel med tacklingar. Stark framför eget mål. Rörlig på skridskorna och har ett bra skott.

41. Alexander Falk
– Fysisk som gillar att smälla på. Han är bra tränad och står för en aggressiv och tät ishockey. Dessutom med klubbtekniken under utveckling.

43. Tom Nilsson - nyförvärv
– Vinnarskalle som alltid ger hundra procent. Orädd, spelar fysiskt och har ett bra förstapass. Jobbar hårt i alla delar av banan och driver även hårt i gymmet.

49. David Bernhardt
– Spelskicklig back som är duktig i spelet med puck. Vill ha puck och vill vara med i anfallen. Rörlig för sin storlek (192 centimeter). Bra och snabbt skott från blå, dessutom skicklig på att träffa mål

55. Alexander Urbom
– Fysiken är hans stora styrka. Elak back som gillar att spela på gränsen. En sådan typ man behöver i sitt lag.

76. Marcus Fagerudd - nyförvärv
– Bra i spelet med puck dessutom har Marcus en BOMB från offensiv blålinje både stillastående och i sitt direktskott. Mycket bra på att träffa målet och få igenom sina skott.

Forwards
10. Niclas Bergfors
– Extremt stark på pucken och har ett grymt driv i sin träning. Vill alltid ta pucken mot mål, göra mål och har ett bra skott. Stark i sin fysik och en stor ledare i vår grupp. Niclas pratar inte mest i gruppen men leder laget genom sin otroliga proffsighet på isen och i gymmet.

17. Henrik Eriksson
– Mycket fysisk spelare med stor arbetskapacitet. En spelare som är extremt jobbig för motståndarnas försvarare.

19. René Bourque - nyförvärv
– En stark skridskoåkare. Vill spela på insidan, det vill säga att han gärna går in mot mål mellan punkterna i offensiv zon. Stark längs sargerna och med pucken.

21. Andreas Engqvist - nyförvärv
– Andreas är en allround center som är bra i båda ändarna av rinken. Duktig på att täcka puck, passa puck och har ett bra spelsinne. Ordet SMART passar in på Engqvist. En ledare i laget som gärna delar med sig av sina erfarenheter till de yngre. Driver sig själv väldigt bra både off och on ice

34. Daniel Brodin
– En fysisk spelare som är jobbig för motståndarna. Tar sig ofta rakt mot mål, är oöm och krigar sig fram.

44. Lukas Vejdemo
– En av våra mest skridskostarka spelare med en hög arbetskapacitet som kan spela både ytterforward och center. Duktig på att driva upp pucken i offensiv zon.

47. Linus Johansson
– En kille med ett bra spelsinne som är bra på att leverera pucken. Duktig på att sätta igång spelet och att vara navet mellan backar och forwards. Extremt stark på puck och på att transportera pucken från försvarszon in i anfallszon.

52. Mikael Ahlén
– Krigar och kämpar. Han har tuffheten och viker aldrig ner sig och försöker alltid ta sig in mot mål. Han har ett bra skott och är stark framför målet.

61. Markus Ljungh
– Väldigt smart tvåvägscenter som är vass i både offensiven och defensiven. Läser spelet på ett fint sätt och är duktig på att spela pucken. Bra skytt!

70. Marcus Davidsson
– En ung lovande spelare. Marcus stora styrkor ligger i hans rörlighet på skridskorna, klubbteknik men framför allt spelsinne. Läser spelet extremt bra. Duktig tvåvägscenter som kan göra poäng men som även är vass defensivt.

71. Jonathan Davidsson
– Teknisk duktig kille men en bra klubbteknik och blick för spelet. Duktig skridskoåkare som har en bra arbetskapacitet.

79. Patrik Lundh
– Har en hög arbetskapacitet och är en intensiv spelare som klarar av det fysiska spelet. Jobbar hårt över hela banan och kan även göra en hel del poäng.

80. Gustav Possler
– En spelare med bra skridskoåkning och klubbteknik som även har fin blick för spelet. Kan göra mycket poäng och är under stark utveckling.

81. Calle Ridderwall
– En hårt arbetande forward som har ett bra skott och är en god målskytt. Fysiskt stark både på och utanför isen. En ledartyp som tar ansvar och leder laget. Vår kapten och enormt skicklig i sargspelet

91. Axel Jonsson-Fjällby
– Speedkula. En spelare som vill skjuta, jobbar hårt och vågar gå in i de heta områdena - det vill säga in i skottsektorn. Jobbar hårt varje dag för att utveckla sig och för att på allvar etablera sig i SHL

Vem i laget är....
  Strategen
– Andreas Engqvist
 

Teknikerna
– Bröderna Davidsson
 

Skridskoåkarna
– Lukas Vejdemo
 

Målskytten
– Niclas Bergfors
 

Tuffingarna
– Trio in crime: Alexander Urbom, Jesper Pettersson och Tom Nilsson
 

Matchvinnarna
– Adam (Reideborn) och Jocke (Eriksson)

Boka in din plats till hemmapremiären torsdag 21 september
Välj din plats här

Tips: Pssst...3 septembermatcher till priset av 2. Boka här