• Huvudsponsorer

"Få förunnat att spela i ett fullsatt Globen"

30 december 2017 14:42
Nyhet

Det blev två poäng från Linus Hultströms klubba i torsdags mot Linköping. I kväll vill han göra fler när vi möter Malmö i Globen. – Det är få förunnat att spela i ett fullsatt Globen. Det är inte direkt svårt att tagga till inför en sådan match.


Matchen i torsdag är passerad med två dagar. En snabb återblick och analys från Hultström låter följande:

– Vi spelade en intensiv hockey i sista perioden och hade lika gärna kunnat få in en puck i slutet. LHC kom ut starkt i matchen och man har ofta en sån där period varje säsong när motståndarna skjuter sex skott och tre går in i mål, säger Hultström.

Ett frenetiskt kämpande Djurgården gav aldrig upp och i tredje hämtade man nästan igen det. Målvakten plockades med sju minuter kvar för att ösa på framåt i PP - något tränarna informerat om redan i periodpausen.

– Det är skönt att veta om innan så vi var förberedda på att vara sex man på isen om vi skulle få ett power play i tredje, säger Hultström.

Hultström själv klev in i ”fickan” i PP - där Andreas ”Ante” Engqvist annars hållit till. En position han såg bekväm ut att ha - och levererade ifrån.

– Jag tar den platsen i vissa situationer. Jag känner båda platserna väl, både i fickan och på blålinjen. I fickan är det mer att man försöker skjuta och hitta linjer medan man på blå ska få fart på pucken och styra tempot o spelet.

I kväll väntar årets sista match innan 2017 blir 2018. Hultström är laddad och vill göra ett bra avslut på året.

– Man kommer sitta på bänken och njuta när ”Sjung för gamla Djurgår´n” sjungs. Man kommer ut med energi till matchen och kan vi bara få press och få in några tacklingar på Malmö och elda igång publiken, kan det nog gå bra.