"Få förunnat att spela i ett fullsatt Globen"
Publicerad: 2017-12-30
Nyhet
Det blev två poäng från Linus Hultströms klubba i torsdags mot Linköping. I kväll vill han göra fler när vi möter Malmö i Globen. – Det är få förunnat att spela i ett fullsatt Globen. Det är inte direkt svårt att tagga till inför en sådan match.

Matchen i torsdag är passerad med två dagar. En snabb återblick och analys från Hultström låter följande:

– Vi spelade en intensiv hockey i sista perioden och hade lika gärna kunnat få in en puck i slutet. LHC kom ut starkt i matchen och man har ofta en sån där period varje säsong när motståndarna skjuter sex skott och tre går in i mål, säger Hultström.

Ett frenetiskt kämpande Djurgården gav aldrig upp och i tredje hämtade man nästan igen det. Målvakten plockades med sju minuter kvar för att ösa på framåt i PP - något tränarna informerat om redan i periodpausen.

– Det är skönt att veta om innan så vi var förberedda på att vara sex man på isen om vi skulle få ett power play i tredje, säger Hultström.

Hultström själv klev in i ”fickan” i PP - där Andreas ”Ante” Engqvist annars hållit till. En position han såg bekväm ut att ha - och levererade ifrån.

– Jag tar den platsen i vissa situationer. Jag känner båda platserna väl, både i fickan och på blålinjen. I fickan är det mer att man försöker skjuta och hitta linjer medan man på blå ska få fart på pucken och styra tempot o spelet.

I kväll väntar årets sista match innan 2017 blir 2018. Hultström är laddad och vill göra ett bra avslut på året.

– Man kommer sitta på bänken och njuta när ”Sjung för gamla Djurgår´n” sjungs. Man kommer ut med energi till matchen och kan vi bara få press och få in några tacklingar på Malmö och elda igång publiken, kan det nog gå bra.

Joel Widerberg