Johansson: "Han kommer att köra som fasen"
Publicerad: 2017-07-05
Sommarenkät
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till centern Linus Johansson. Vem i laget tror han får årets genombrott och vem i laget vill han spendera sommaren med?

Den 24-årige centern hade spelat A-lagshockey i Troja Ljungby innan han spelade ett år i NAHL i Topeka Roadrunners. Efter en sväng i Olofström så bar det av till Norge och Storhammar och sedan Mora i HockeyAllsvenskan innan Djurgården inför förra säsongen värvade honom.

– Han är en spelskicklig, relativt stor och stark center som verkligen tävlar ute på isen. Han är en väldigt bra tvåvägscenter som gör allt för laget. Vi ser stor utvecklingspotential i honom och hoppas och tror att han i framtiden ska kunna utveckla sig som en center som vandrar upp i hierarkin och kedjorna, sa Joakim Eriksson när Linus Johansson värvades inför förra säsongen.

Hur det gick? Med 9 mål, 6 assist och 15 poäng förra säsongen på 46 matcher gjorde Linus Johansson en riktigt bra förstasäsong i SHL och Djurgården. I slutet av säsongen bildade han en framgångsrik kedja med Calle Ridderwall och Mikael Ahlén.

Tre snabba frågor till Linus Johansson:

Vad ska du göra i sommar?
– I sommar ska jag vara nere i Båstad och Halmstad och hänga för att ta det lugnt och träna.

Vem i laget vill du spendera sommaren med?
– Calle Ridderwall. Han har mycket att lära….mig då. Jag ska inte lära honom för han är en jäkligt skön individ.

Vem i laget blir årets mest positiva överraskning kommande säsong?
– Calle Ridderwall. Han kommer att köra på som fasen, så det kommer bli kul.

Joel Widerberg