Färjestad segrade i Karlstad
Publicerad: 2020-03-07
Nyhet
Vi hade våra bästa chanserna i den andra perioden men marginalerna var inte med oss då. Efter 60 min hade Färjestad vunnit matchen med 4-1 och i den stora helheten var det en rättvis seger.

Niklas Svedberg blev avstängd efter förra matchen mot Luleå och Karri Rämö vaktade kassen ikväll. På förhand kunde man ana att han skulle bli tvungen att göra en väldigt bra match för att vi skulle ha en chans att segra i Karlstad. Karri har gjort väldigt många bra insatser i år men samtidigt har hans form börjat dala lite på slutet.
När Färjestad kom ut starkt i matchen och började pressa från första nedsläpp så kunde man se att Karri skulle få jobba hårt och tyvärr så fick han inte den starten som hade behövts. 1-0 blev snabbt 2-0 för Färjestad och speciellt det andra målet var en puck som Rämö borde ha tagit. Patrik Berglund gav oss hopp i slutet av den första perioden när han reducerade till 2-1 i powerplay. Men Färjestad såg hungrigare ut efter de första tjugo minutrarna.

I den andra perioden ökade intensiteten i matchen. Utvisningarna följde varandra tätt och underhållningsvärdet i matchen steg markant. Tråkigt nog hade vi inte marginalerna på vår sida. Manuel Ågren hade bästa chansen när han åkte sig fri och sköt i ribban. Även Sebastian Strandberg missade en straff när han sköt pucken tätt utanför. Åt andra hållet kunde Per Åslund utöka Färjestads ledning till 3-1. 3-1 höll sig ända till paus och vid det laget så kunde man även konstatera att det även var en rättvis ledning för Färjestad.
I den tredje perioden spelade Färjestad för att bevaka sin ledning och de gjorde det väldigt skickligt. Vi fick det fruktansvärt svårt att komma in i deras zon och Färjestad kunde vinna matchen med 4-1 efter att sista målet skjutits in i öppen kasse.

Nästa hemmamatch är den sista för den här grundsäsongen. Vi möter Rögle på Hovet! Här kan ni köpa biljetter till den matchen.