Andra derbysegern på en vecka för DIF J20
Publicerad: 2017-11-01
Nyhet
Djurgården J20 besegrade i kväll AIK med 5-4 på bortaplan. Därmed befäster man sin position som etta i tabellen.

Bara två minuter in i matchen tog DIF ledningen genom Elias Engström. Efter en förstaperiod där DIF vann skotten med 14-10 var ställningen 2-1 efter att även Erik Walli-Walterholm hittat nätet.

I den andra perioden gjorde Erik Walli-Walterholm sitt andra mål för matchen och även sitt tionde mål för säsongen när Djurgården utökade sin ledning till 3-1. AIK tog sedan över målmässigt och reducerade (slutet av andra perioden) och kvitterade (i början av tredje). Man tog även ledningen med 4-3 efter 6:08 av den tredje perioden. Skulle DIF lyckas vända? Jadå. Elias Engström kvitterade efter drygt halva perioden och med fem minuter och 41 sekunder kvar satte William Wiå segermålet för DIF i power play.

AIK - DIF 4-5 (1-2,1-1,2-2) . Skott: 26-31 Djurgårdens målskyttar: Elias Engström 2 , Erik Walli-Walterholm 2, William Wiå