Petteri ser fram emot att spela framför fansen
Publicerad: 2018-11-15
Nyhet
Petteri Wirtanen anslöt till laget i förra veckan och han hade minst sagt en succédebut när han gjorde sitt första mål i 6-3 krossen borta mot Timrå.

Matchen mot Frölunda idag kommer bli Wirtanens första match på Hovet vilket han ser framemot.

– Vi hade en bra match i tisdags och kom därifrån med en storvinst. Jag ser framemot min hemmapremiär här på Hovet. Jag har hört väldigt bra saker om våra hemmafans och jag är taggad på att få spela för dem ikväll. Jag förväntar mig att de sjunger högt!

Många nya spelare som kommer till Djurgården känner direkt av Robert Ohlssons hårda träningsupplägg. Speciellt under novemberuppehållet (vilket var Petteris första vecka) då Robban maler ner spelarna med dubbla konditions och styrketränings-pass. Petteri däremot såg ut att vara i perfekt form och visade inte det minsta tecken på att vara sämre tränad än någon annan i laget.

– Jag tror det har att göra med min erfarenhet, jag har varit i många klubbar, haft många tränare, tränat på de flesta olika sätten, i många olika miljöer. Jag har vant mig vid omställningar under åren och är väldigt anpassningsbar. Jag tar dagen som den kommer och hänger på utan invändningar och hittills har det gått bra. Det är inte en sådan stor omställning som många kan få uppfattningen av. Tränarna berättade för mig när jag kom, hur de ville att jag skulle spela och vad de hade för förväntningar på mig. Nu är det upp till mig att genomföra det.

Målet mot Timrå var som sagt Wirtanens första i Djurgården och han hoppas på fler redan i kväll mot Frölunda.

– Vi fick en bra start mot Timrå och målet jag gjorde ger än alltid lite extra självförtroende. Det var skönt för mig plus att vi vann matchen, vilket gjorde allting bättre.

Ikväll möter vi Frölunda hemma på Hovet. Köp biljetter och sjung högt för Petteri och de andra i laget så tar vi tre nya poäng!

Biljettlänk!!!

Djurgården Hockey