Tung förlust mot Luleå
Publicerad: 2019-11-14
Herr
Det blev förlust i SHL-omstarten efter landslagsuppehållet. Vi tappade 1–0-ledning i tredje perioden och föll med 1–3.

Det har varit jämna och täta matcher mot Luleå de senaste åren.

Kvällens drabbning var inget undantag.

Vi fick en drömstart när defensivt skicklige backen Tom Nilsson bjöds på ett friläge (!). Han var iskall i avslutet, dribblade ner motståndarkeepern och la snyggt in pucken.

Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod och skottstatistiken (5–14) var missvisande. Vi hade hög energi, pressade hårt och spelade fysiskt. Vi tvingade hela tiden Luleå att slå icingpuckar.

Andra perioden handlade mer om kamp, men alldeles i upptakten skedde en tråkig situation. Michael Haga tacklades blodig, och tvingades lämna matchen samtidigt som Luleå fick matchstraff.

När norrbottningarna kort därpå drog på sig en puck out fick vi spela fem mot tre i två minuter. Men vi lyckades inte ta tillvara på den chansen och blev mållösa under hela det numerära överläget.

– Det bör vi göra bättre. Det blev stökigt med Strandberg och Haga, två av våra motorer, kliver och det blåser emot. Men vi bör leverera fler målchanser ändå i den spelformen, säger Robert Ohlsson.

Vi hade dock bud på ett 2–0-mål flera gånger i perioden, bland annat snodde Albin Grewe åt sig pucken och blev fri, men lyckades inte överlista motståndarkeepern.

Mellanperioden blev mållös och det kändes ovisst inför period tre.

Den gick inte alls som vi tänkt oss.

Först kvitterade Luleå och kort senare hade vi också hamnat i underläget och vid båda baklängesmålen lämnade vi alldeles för stora ytor som motståndet kunde utnyttja.

Vi hade ett gyllene kvitteringsläge i spel fem mot fyra när Marcus Högström prickade ribban med ett hårt vinkelskott.

Vi tog ut målvakten i slutminuterna, men i stället gjorde Luleå 1–3 i öppen kasse.

– Det kändes som att vi skulle gnugga hem det här. Men tyvärr passar vi i sidled och de får vända spelet och göra mål. Vi är slarviga vid ingången. Vi andra målet är det en slarvig sortering. Det var för dåligt. När det är så tätt så måste vi spela på yttersta SHL-nivå och det tycker jag inte vi gör. Vi är inte systematiska fullt ut, säger Ohlsson.

Nästa match spelas på lördag när vi möter Linköping på bortaplan.