• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Ohlsson laddad för Malmö hemma

29 december 2017 13:01
Intervju

Djurgården spelade säsongens målrikaste match hittills i går när Linköping drog det längsta strået och vann med 6-5.


Med både 4-0 och 6-2 kunde man flera gånger under gårdagen tro att DIF var ett slaget lag. Så var inte fallet och man reste sig på fem flera gånger om. Dagen efter är det en sansad Robert Ohlsson som analyserar matchen.

– Vi gjorde en förstaperiod som är okej. Linköping skjuter sex skott och gör tre mål och får maximal utdelning. Vi var väl kanske inte helt med i kampen om puckarna men när jag såg video efter matchen ser jag att vi är nära att göra mål flera gånger att göra 1-0.

I stället stod det 3-0 till LHC efter första - som även gjorde 4-0 i början av andra. Genom två snabba mål var DIF med i matchen igen. Ohlsson såg den andra och tredje perioden som en klart bättre än första.

– I andra och tredje tävlar vi hårdare och är aggressivare och vi är inte alls långt ifrån att komma ikapp. Bra karaktär att nästan kvittera, säger Ohlsson, som även dagen efter var mindre nöjd med att LHC fick spela fem mot fyra och fem mot tre efter att bland annat åkt på en offensiv utvisning där man från djurgårdshåll ansåg att målvakten förstärkte situationen.

En del höjde på ögonbrynen när vi plockade målvakten i PP med över sju minuter kvar. Men det var planerat?

– Ja, det var planlagt. Vi hade sagt till killarna i periodpausen att om vi får ett PP så tar vi keepern och spelar sex mot fyra. Det skickar även en signal till spelarna att vi vi tror på det här.

I morgon väntar Malmö inför ett (förhoppningsvis) slutsålt Globen. Nya tag och nya möjligheter väntar.

– En intressant match. Malmö är ett av de lite mer spelskickligare lagen som är organiserade och passar pucken bra. De spelar ofta fem man ihop både i spelet med och utan puck. Att vinna spelet framför mål kommer vara helt avgörande. i morgon så nu ska vi gå igenom video och dra upp det taktiska inför morgondagen.

Du vill avsluta året med tre poäng och en anndraplacering i tabellen?
– Det är inte helt oviktigt. Det vill jag göra.

Biljetter till DIF-Malmö köper du här