"En enorm styrka som hjälper oss framöver"
Publicerad: 2017-12-16
Intervju
Assisterande tränare Stefan Nyman går igenom vad laget gjort under uppehållet och vad laget gjort bra hittills i serien.

Djurgården tränar på under uppehållet och finslipar både detaljer i spelet och kör lite extra skridskor. – Vi har haft fystester för spelarna och sedan har vi haft tuffa pass där vi har tränat på olika teman. Vi har mixat mellan ett offensivt och defensivt tänk. Och åkt mycket skridskor, säger Stefan Nyman.

Och spelarna har verkligen åkt skridskor. På veckans pass fick spelarna svettas rejält när det blivit mängder med start och stopp samt många varv runt isen. – Vi lägger en grund för vad som komma skall. Det blir ju lite som så att man sätter träningsdosen efter hur tätt det är med matcher. Så under ett landslagsuppehåll blir det ett annat tänk och där man lastar in så mycket som möjligt.

Att aldrig ge upp och styrkan att vända underläge till seger är något som Djurgården gjort riktigt bra den här säsongen. I åtta matcher har man lyckats vända ett underläge till seger.
– Vi har vunnit när vi tagit ledningen eller kommit ikapp när vi legat under. Det är en enorm styrka som hjälper oss framöver också. Det svåraste som finns är att vinna matcher. Vi har lärt oss sätt att vinna matcherna.

Joel Widerberg