• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb

Djurgården förlänger med Fällström

14 april 2016 17:15

Alexander Fällström missade största delen av förra säsongen på grund av skador. Sedan en tid tillbaka är han fullt återställd och nu är det också klart att det blir en förlängning i Djurgården. Den 25-årige forwarden har skrivit på ett nytt ettårsavtal.
- Det känns underbart. Jag är jätteglad att jag får stanna här ett år till, säger Fällström.


Alexander Fällström kom till Djurgården under säsongen 2014/2015. Skador har förföljt honom men han har senaste tiden tränat för fullt både på och utanför is och är helt symptomfri efter sin tidigare hjärnskakning.

– Det är jätteroligt att Alexander blir kvar. För vår del symboliserar han mycket av det som vi bygger upp i Djurgården. Han är extremt professionell i sin träning och sin förberedelse. Han spelar intensiv, fartfylld hockey och är väldigt skicklig. Han är också en duktig målskytt. Det finns många ingredienser i Alexander som vi gillar och som vi därigenom vill fortsätta se i Djurgården, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Sportcheferna har haft en kontinuerlig dialog med Fällström under säsongen.

– Vi har haft en väldigt bra dialog. De har varit väldigt stöttande i min återhämtning och varit väldigt klara med vad de vill och ser mig göra i framtiden. Det har varit väldigt skönt, säger Alexander Fällström.

Alexander Fällström spelade senaste matchen mot Rögle i november. Sedan dess har det varit ett långt arbete för att bli kvitt alla symtom från hjärnskakningen.

– Jag har sett till att vara hundra procent och symtomfri vilket jag är nu och har varit ett bra tag. Nu är det försäsongsträning som gäller och det har varit en pågående process under ett längre tag. Jag mår fantastiskt bra och är otroligt taggad. Det känns hur bra som helst, säger Fällström.

Joakim Eriksson, hur har ni gått tillväga den här säsongen när Alexander inte kunnat spela?

– Det är ingen hemlighet att Alexander haft en jobbig säsong med olika händelser som tvingat honom att vila. Vi har varit ganska tydliga och försökt vara tålmodiga med honom och i vår retorik till honom.

– Vi ser Alexander som en del i Djurgårdens framtid och då har det varit viktigt att han blir fullt återställd från den senaste hjärnskakningen han hade. Det är han i dagsläget och därigenom vill vi ge honom gott om tid att förbereda sig för nästa säsong och påbörja den säsongen lika starkt som han påbörjade det här året. Han var vår kanske bästa spelare under försäsongen till dess att han blev skadad i slutet av augusti. Vi ser nästan Alexander som ett nyförvärv i dagsläget, säger Joakim Eriksson.

Djurgården kommer att starta upp säsongen den 2 maj på Bosön. Förra året var Fällström en av de spelare som var väldigt drivande under försäsongen.

– Alexander är en informell ledare i den här gruppen vilket är en stor faktor i att vi vill förlänga med honom och gå in i en framtid tillsammans. Han är en duktig spelare men också en viktig ledare för vårt lag och grupp, säger Joakim Eriksson.