Fällström: ”Det känns underbart”
Publicerad: 2016-04-14

Alexander Fällström har förlängt sitt kontrakt och fortsätter därmed i Djurgården över nästa säsong. Forwarden som haft skadebekymmer under största delen av säsongen är tacksam för hjälpen han fått att komma tillbaka.
- Jag känner mig otroligt lyckligt lottad att Djurgården tror så mycket på mig och är villiga att ge mig en chans till, säger Fällström.

Hur har dialogen varit med sportcheferna den senaste tiden?

- Vi har haft en väldigt bra dialog. De har varit väldigt stöttande och stöttat mig i min återhämtning och varit väldigt klara med vad de vill och ser mig göra i framtiden. Det har varit väldigt skönt. 

Du har varit lite under radarn och spelade senaste matchen mot Rögle i november. Vad har du gjort sedan dess?

- Jag har sett till att vara hundra procent och symtomfri vilket jag är nu och har varit ett bra tag. Nu är det försäsongsträning som gäller och det har varit en pågående process under ett längre tag. Jag mår fantastiskt bra och är otroligt taggad. Det känns hur bra som helst.

Du har varit på is och testat och det har verkligen fungerat bra?

- Under hela slutspelet körde jag extra med Musse Håkanson. Vi körde på rätt hårt där, så det är inga konstigheter alls.

Om vi blickar tillbaka, det måste ta en del mentalt att vara borta?

- Det har varit fruktansvärt frustrerande. Det enda jag vill göra är att spela hockey. Men det har varit otroligt stärkande mentalt också. Jag har en helt annan uppskattning för hockeyn och känner mig otroligt lyckligt lottad att Djurgården tror så mycket på mig och är villiga att ge mig en chans till. Jag ser fram emot nästa säsong jättemycket.

Hur har du jobbat för att se ljusglimtar i arbetet för att bli symtomfri och kunna spela hockey igen?

- Det viktigaste har varit att ta en dag i taget. Det har varit perioder när det gått upp och ner men att alltid vara positiv. Jag har haft ett fantastiskt team runtomkring mig, killarna i laget har varit otroligt stöttande liksom sportcheferna, coacherna och min familj. De har gjort hela den här processen väldigt mycket enklare.

Om vi ser till början av förra säsongen då du fick en bra start och var väldigt producerande. Om vi blickar fram mot det som komma skall, vad vill du utveckla under sommaren?

- Det är precis den formen jag vill hitta tillbaka till - och komma tillbaka ännu bättre. Den här sommaren ska jag jobba på min fysiska styrka och sen jobba mycket på is för att få tillbaka känslan och utveckla mitt spel där.

Här i omklädningsrummet har du redan fått en plats bredvid Daniel Brodin. Ett kärt återseende för ni är polare?

- Jag och Brodda har känt varandra länge och han är en av mina bästa kompisar i laget. Han skickade en snapchatbild för ett par dagar sen där han hade flyttat över min skylt så det känns väldigt bra att sitta här. 

Förra försäsongsträningen på Bosön körde bland annat du och Brodin stenhårt. Kommer ni göra det i år igen?

- Vi kommer köra ännu hårdare.

Djurgården Hockey