• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb

Patrik Lundh klar för Djurgården

19 april 2016 11:30

Nu är det klart att Djurgården värvar forwarden Patrik Lundh, 27 år. Den tidigare djurgårdsspelaren tillhörde den senaste säsongen Växjö där han stod för 23 poäng. Kontraktet är skrivet för 2+1 år.


– Det känns jättebra att få hem en Stockholmskille efter ett antal år ute i landet. Som spelare är han väldigt lättcoachad och är van vid att spela en högintensiv hockey. "Peppe" jobbar otroligt hårt i varje byte och kombinerar det med en bra speluppfattning. Han kan vara både målskytt, framspelare och grovjobbare, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

– Nu går ”Peppe” in i sina bästa år som hockeyspelare och vi hoppas kunna lyfta honom ytterligare i vår miljö så att han åter får chansen att bli en landslagsspelare.

Joakim Eriksson ser Patrik Lundh som en viktig byggsten i Djurgårdens lagbygge för kommande säsonger.

– Han har vunnit SM-guld i Färjestad och Växjö och har den erfarenhet av vad som krävs för att vinna. Dessutom är han ytterligare en byggsten i kärnan som vi vill bygga vidare på och som befinner sig i en stark utvecklingsfas.

Patrik ”Peppe" Lundh har sedan tidigare ett djurgårdsförflutet och har spelat både J18 och J20 för i klubben (2004-2007) och hann även med 9 matcher i SHL för DIF innan flyttlasset gick vidare ut i landet.

–Vi hade ett bra ungdomslag i Lidingö där jag spelade fram till gymnasiet innan K-G Stoppel från Djurgården hörde av sig. Sedan blev det tre riktigt roliga år med hockeygymnasiet och Djurgården med spel i J18 och J20. Det funkade jättebra och jag var med och tränade med A-laget och gjorde ävennågra matcher där, säger Patrik Lundh, som gick i samma klass som Mikael Ahlén under tiden på gymnasiet.

Efter spel i Djurgården gick Patrik Lundh till Malmö Redhawks i HockeyAllsvenskan. Efter en säsong i Skåne och två säsonger i Bofors med god poängproduktion hamnade Patrik Lundh i Färjestad och SHL säsongen 10/11. Där blev det fyra säsonger innan han de två senaste har spelat i Växjö Lakers. Den här säsongen har Patrik Lundh stått för 10 mål och 13 assist och totalt 23 poäng i Växjö som nyligen fick se sig besegrade i semifinalen mot Skellefteå i SHL-slutspelet.

Vad är du för en typ av spelare och hur kom det sig att det blev DIF igen?

– Jag ser mig själv som en hårt arbetande lagspelare som försöker att göra uppoffringar för att laget ska vinna. Poängproduktionen har varierat lite beroende på vilken roll jag har haft. Den här säsongen var jag lite mer framstående offensivt i början av säsongen medan jag i slutet av säsongen hade en mer defensiv roll.

– De senaste gångerna jag har mött Djurgården har det känts som att klubben har något positivt på gång. Jocke (Joakim Eriksson) är duktig på sin position som sportchef och vet vad han gör. Laget spelar en kul hockey med mycket fart och fläkt och det passar mig bra. Dessutom har jag varit djurgårdare sedan jag föddes, så det har varit en dröm att komma tillbaka. Nu blev det verklighet och ingen är lyckligare än jag.

Några som också är lyckliga över klubbvalet är Patrik Lundhs familj – då hela familjen är djurgårdare.

– Ja, hela familjen är djurgårdare. Lillebrorsan är riktigt inbiten och har säsongskort i både fotbollen och hockeyn. Det var ju nästan tio år sedan som jag bodde hemma i Sthlm så de tycker att det är jättekul att jag är tillbaka igen.