Matt Anderson förlänger med Djurgården
Publicerad: 2016-04-21

Djurgården förlänger med den amerikanske centern Matt Anderson, 33 år. Kontraktet är skrivet för ett år. 

- Det känns kul att Matt vill spela i Djurgården i ytterligare en säsong. Som spelare är han en klassisk centertyp så tillsvida att han är duktig både offensivt och defensivt. Förutom att Matt är en tvåvägsspelare så är han en skicklig tekare, pålitlig målskytt och bra i power play. Dessutom är han en informell ledare som styr och gör sin omgivning bättre på isen. Matt är en erfaren spelare och blir en viktig pusselbit för oss kommande säsong, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson. 

Matt Anderson kom till Djurgården inför förra säsongen och gjorde 18 mål och 22 assist och totalt 40 poäng på 52 matcher. Joakim Eriksson såg en fin utveckling hos amerikanen som bara blev bättre och bättre ju längre säsongen pågick:

- Efter en trevande acklimatisering till den svenska ishockeyn och SHL gjorde han en väldigt stark säsong från novemberbreaket. Det känns skönt att jobba vidare med honom då han har alla förutsättningar för att spela lika bra som förra säsongen. Nu har han inte heller en lika lång startsträcka som när han var ny i svensk ishockey, säger Joakim Eriksson.   

Matt Anderson är just nu tillbaka I USA men ser redan fram emot att dra på sig djurgårdströjan igen. 

- Ja, jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och spela med Djurgården och bygga vidare på det som vi påbörjade förra säsongen. Jag är väldigt glad att Djurgården ville förlänga mitt kontrakt för jag trivs väldigt bra i organisationen och med fansen. Joakim Eriksson har varit väldigt bra att ha att göra med och Djurgården är den klubb jag varit mest bekväm med att spela i här i Europa. Och ska jag spela i SHL är det Djurgården som jag ska spela i, säger Matt Anderson.

- När jag kommer tillbaka ska det bli kul att träffa de som är kvar i laget men även bekanta sig med de nya spelarna som kommit in. Den här säsongen vill jag göra bra i från mig redan från start så det gäller att jag och laget tränar på bra under försäsongen så vi är förberedda inför säsongsstarten.

Säsongskort 16/17

Du missar väl inte att vi släppte säsongskorten för kommande säsong klockan 10:00 idag? 

Här kommer du till säsongskortsbokningen

Djurgården Hockey