• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep

"Finaste coachjobbet i Sverige"

28 april 2016 13:06

Robert Ohlsson vann förra veckan SM-guld med Frölunda. Tidigare har han varit med och lyft fram många talanger från Djurgårdens juniorlag. Nu är han tillbaka i klubben - denna gång som huvudtränare för A-laget.


Senast Robert Ohlsson var i Djurgården var det som huvudtränare för J18-laget. Han tränade då bland annat Patrik Lundh, Mikael Ahlén, Alexander Fällström och Henrik Eriksson. Sedan har Ohlsson även tränat juniorlandslagen i många år. För Ohlsson blir det därför få helt nya ansikten när han tar över Djurgården.

– Jag har haft många spelare sedan tidigare, antingen i Djurgården eller landslaget. Både Possler och Reideborn hade jag till exempel i landslaget. Juuso Ikonen har jag dessutom coachat mycket emot, säger Ohlsson.

Djurgårdens nya huvudtränare har alltså en bakgrund som tränare i Djurgården. Men faktum är att han även spelade i klubbens J18-lag på 90-talet. Och kopplingen till Djurgården är tydlig.

– För mig är detta en dröm, eftersom det är det största jobbet som jag har drömt om på coachsidan. Dels för att jag är djurgårdare och tog mina första skär här men också tack vare historien. Djurgården är den tyngsta klubben på många vis. Historiskt sett har klubben legat i framkant inom ishockeyn i olika epoker. Detta är det finaste coachjobbet i Sverige och det är därför en stor ära att bli huvudtränare i Djurgården, säger Ohlsson.

Ohlsson har god koll på det team han nu ska jobba med. Arbetet med dem i den ambition som Djurgården nu har var även den lockande i valet av nytt jobb.

– Satsningen man gör med Jocke (Eriksson), Thomas (Johansson), Musse (Mikael Håkanson), (Stefan) Nyman och (Janne) Öhman är väldigt spännande. Man lutar sig framåt och vill flytta fram sina positioner igen. Jag är väldigt attraherad av det sätt man har börjat spela på nu.

– Laget ser jätteintressant ut. I de flesta lagen händer det mycket nu men det intressanta med Djurgården är att man börjat jobba med de spelare som har de bästa åren framför sig. För mig är det ruskigt intressant.

Robert Ohlsson lämnar ett Frölunda där han jobbat tätt med bland annat huvudtränaren Roger Rönnberg. När han kommer till Djurgården och tar över som huvudtränare ser han ingen större skillnad i sättet att arbeta.

– Vi har jobbat som ett team. Och jag är den jag alltid har varit, konstaterar Ohlsson. Jag ser inte något konstigt med att gå in i den här rollen.

Hur är den Robert Ohlsson som du alltid har varit?

– Jag försöker vara analytisk och räknande på saker och ting, lugn och trygg i den jag är och även en extremt hockeyintresserad människa. De flesta vakna timmarna handlar om ishockey. Jag är väldigt intresserad av teknik och detaljer på både ishockeynivå och coachnivå. Jag gick en treårig utbildning inom sport och management i Växjö eftersom jag ville ha coachjobbet som yrke. Jag ville inte bara vara en gammal spelare som halkade in i den rollen.

Vad är då viktigast för att få ett lag att växa och bli framgångsrikt? Robert Ohlsson återkommer till kontakten med spelarna.

– Mitt jobb handlar mycket om kommunikation. Det viktigaste är att jobba nära spelarna. Jag ska mer vara till för dem än vad de är till för mig, säger Djurgårdens nya huvudtränare.