Hårdstam: ”Vi måste starta bättre”
Publicerad: 2020-01-15
Dam
Det blev förlust med 0–3 i Rickard Hårdstams första match som huvudcoach. Men han var inte allt för missnöjd efteråt – och ser en konkret förbättring: Starten i matcherna.

I går kväll, mot serieledaren HV71 på Hovet, gjorde vår tidigare assisterande tränare Rickard Hårdstam debut som huvudansvarig efter att ha tagit över efter Alana Blahoski.
Men det blev inte en debut som han hade tänkt sig.
Åtminstone inte resultatmässigt.
– Egentligen är jag inte jättemissnöjd. Det fanns saker som var bra och som vi hade tränat på. Vi gjorde ingen bra förstaperiod, men andra- och tredjeperioden är väldigt jämn, säger Hårdstam, något också bevisas av skottstatistiken i de två avslutande perioderna;
9–9 och 7–7.
Just starten har varit ett återkommande bekymmer hela säsongen och är något vi måste förbättra.
– Vi har varit starka i andra och tredje perioden. Om det sitter mentalt, att vi inte är det i första perioden också, så får vi förändra de tankarna.
– Men mot HV tycker jag att vi kändes redo. Det var laddat och engagerat innan matchen. Men sedan blev överarbetat på isen. Vi åkte och åkte, men åkte lite överallt, fortsätter Hårdstam.
Nästa match möter vi HV71 igen, även den här gången på Hovet – ett ypperligt läge att ta revansch.
– Vi får lära oss av misstagen och fortsätta jobba på.
Dagen därpå, på söndag, väntar ny hemmamatch. Då ställs vi mot Göteborg och efter matchen anordnar vi skridskodisco för alla i publiken och biljetter HITTAR DU HÄR!

Djurgården Hockey