”Förbereder mig till hundra”
Publicerad: 2017-02-15
Intervju
Niclas Bergfors lämnar Linköping och kommer till Stockholm. I Djurgården hoppas han få ut mer kreativitet i det offensiva spelet.

Niclas, hur ser du på att komma till Djurgården?

– Det känns spännande. Jag ser verkligen fram emot att komma till Djurgården. I Linköping har det varit lite tungt men jag känner att jag har mycket mer att visa än det jag gjort där. Jag vill visa lite mer kreativitet, den offensiva biten. Där känner jag att jag kan få ut mer. Så det ska bli bra med ett miljöombyte för mig.

{!A}

Du kom från KHL inför säsongen. Hur har du upplevt skillnaden i spelet i SHL?

– I SHL är spelet mer strukturerat, framförallt defensivt. Man har en helt annan syn och tanke på den defensiva biten. Det är även lite mer skridskoåkning. Sen har man mer toppar och stjärnor i KHL men överlag är det mer fart och mer strukturerat defensivt spel i SHL tycker jag.

Vad var din tanke om Djurgården efter att ha mött dem den här säsongen?

– Man åker mycket skridskor och gör det svårt för lagen man möter. Man försöker jobba mycket med att ge varandra ytor och utrymme. Det är mycket fart och raka linjer. Det tror jag passar mig bra.

{!B}

Om alla papper går igenom som förväntat kan du spela redan i morgon. Hur ser du på matchen mot Frölunda?

– Givetvis tufft. Det är ett topplag. För min del ska det bli kul att komma igång direkt, det är bästa vägen att komma in i det och in i gruppen. Man får lyssna på vad det är som gäller från ledarna kring hur de vill ha saker och ting. Jag kommer att förbereda mig till hundra och göra det bästa jag kan bidra med.

Jimmy Peterson