Förlust mot serieledarna
Publicerad: 2020-01-14
Dam
Vi hade serieledarna på besök under tisdagskvällen men det blev ingen munter start för Rickard Hårdstam som huvudtränare när vi förlorade med 3-0.

Matchen som inleddes något böljande åt båda hållen kom till att bli ett HV-mål 5.37 in och strax därefter drar vi på oss en utvisning och ett test på tidigt boxplay..och där kom också utökningen för HV71 som gör 2-0.

VI säckar inte ihop utan biter tag i matchen och skapar chanser men åker sedan på ytterligare ett boxplay med några minuter kvar av perioden som vi lyckas hålla tätt.

I andra perioden var det ett hungrigare Djurgården som kom ut men utvisningsbåset fortsatte vi nöta och tidigt fick vi fortsätta öva vårt boxplay vilket vi klarade även denna gång.

Så fort vi började spela rakare kom också möjligheterna att reducera men andra perioden skulle komma att sluta mållös, för både oss och HV71 och med en fortsatt ledning till gästerna.

Tredje perioden och vinna eller försvinna-känslan. Äntligen fick vi en utvisning med oss och chans på en tidig reducering i powerplay, men så blev inte fallet. Istället var det en … minuter som tickade på utan att det egentligen skapades några farliga chanser.

Med fem minuter kvar kom inte ett reduceringsmål även om det minuterna tidigare var nära, utan ett utökande mål av HV71.

Det blev också sista målet i matchen och resultatet skrevs till 3-0 till gästerna. Chans till revansch finns det möjlighet redan på lördag när HV71 kommer på besök igen och matchen spelas efter herrarna med start 19.00 på Hovet.