Övertygande premiär – tre sköna poäng
Publicerad: 2019-09-14
SHL
En pangstart på säsongen 2019/20. Vi vände 1–2-underläge till en övertygande 4–2-seger mot Linköping. – Det svartnade för ögonen, säger Manne Ågren om sitt första mål i Djurgårdströjan.

Vi skrinnade in på Hovets is från en ny, rykande kamin och mötte en ett hav av kaminer på läktaren.

SHL-säsongen var i gång.

Och vi tog initiativet i matchen omgående med aggressivt och fysiskt spel.

Men det var dock Linköping som gjorde matchens första mål. Vi hade spelat riktigt bra i boxplay men på motståndarnas enda möjlighet i spelformen satt pucken.

Vi hade bud på ett kvitteringsmål flera gånger, men det skulle dröja till den andra perioden innan vi gjorde säsongens första mål.

Alexander Holtz kom runt på högerkanten och spelade in till Michael Haga som elegant vinklade in kvitteringspucken.

Linköping replikerade dock snabbt och återtog ledningen, men sedan var det Djurgården för hela slanten.

Vi parkerade stundtals i anfallszonen och till slut visade Manuel Ågren styrka när han lirkade med sig pucken, höll undan motståndarförsvaret och avslutade med ett rappt handledsskott fram till 2–2 – hans första mål i Djurgårdströjan – och han bjöd på ett rejält glädjevrål.

– Oerhört skön känsla. Så skönt att det nästan svartnade för ögonen. Mitt första mål på väldigt länge och jag hade glömt bort hur det kändes, säger "Manne" som fick förra säsongen förstörd av en sjukdom.

– Väldigt viktigt att få göra målet redan nu och ett kvitto på att jag har tränat på bra i sommar. Jag har hela tiden tagit steg åt rätt håll.

Med helt ny energi fortsatte vi att gå framåt.

Efter ett långt anfall fullbordades också vändningen. Urstarke Hedman vann en duell bakom målet, Haga fiskade upp den och frispelade Bergfors framför kassen som kyligt kunde lyfta upp pucken.

I tredje perioden dundrade Linus Hultström in 4–2 med ett stenhårt handledsskott nio minuter in i densamma.

Sedan var det oerhört imponerande hur vi slutförde matchen.

Vi backade inte hem och bevakade ledningen, utan gick för ett 5–2-mål samtidigt som vi hade total kontroll på matchen och det defensiva spelet. Vi blev inte ens hotade i slutskedet och bjöd inte Linköping på någonting i matchen som slutade 4–2 efter 37–21 i skott.

– Att gå för ytterligare ett mål är oftast den rätta taktiken. Jag tycker att vi vann välförtjänt, säger Ågren.

Många övertygade i laget i premiären, inte minst kedjan med Tom Wandell, Anton Hedman och Niclas Bergfors som hela tiden fick fast pucken i offensiven och hade långa anfall. Men även fjärdekedjan med Henrik Eriksson, målskytten Manuel Ågren och Erik Walli-Walterholm krigade bra. Dessutom visade Patrik Berglund många gånger sin klass, även i spelet utan puck, och Svedberg gjorde flera vassa räddningar.