En poäng i Luleå efter straffar
Publicerad: 2018-02-03
Nyhet
Djurgården var nära att knipa två poäng uppe i Luleå på straffar efter att bland annat haft två straffar i stolpen. I stället fick man se sig besegrade av Luleå med 3-2 efter straffar.

Djurgården spelade bra i den första perioden och hade övertaget i spel fem mot fem. Joacim Eriksson spelade stabilt bak i målet och framåt etablerade Stockholmarna en hel del anfall. Dessvärre gjorde Luleå enda målet - i spel fem mot fyra. Isac Lundström fick öppet mål efter att Luleå spelat sig igenom DIF-försvaret.

Båda lagen nätade i andra

Efter att Luleå spelat PP i början av andra så fortsatte Djurgården att trycka på. Till slut kom även kvitteringen när Erik Walli-Walterholm satte pucken i mål efter fint spel av Vejdemo bakom mål och dessförinnan Alexander Falk. Walli-Walterholms första SHL-mål någonsin. Noterbart är att alla tre spelarna som noterats för poäng spelat i både Djurgårdens J18-lag och J20-lag innan SHL-spel.

Luleå tog dock ledningen igen. Med fem minuter kvar av perioden gjorde Petter Emanuelsson 2-1 för norrlänningarna.

Walli-Walterholm om första målet:

– Jag har haft en del chanser på slutet så det var väldigt skönt att göra mål., sa han i CMore-intervjun efter matchen.

Djurgården kvitterade i tredje

Stockholmarna jagade mål i den tredje perioden och så blev det också. Bara sex minuter in i perioden avlossade Alexander Falk ett slagskott från blålinjen som Walli-Walterholm snyggt styrde in i mål - hans andra mål i matchen.

Lägen fanns sedan att ta ledningen när Patrick Cehlin satt utvisad i Luleå, men Lassinantti spelade bra i Luleå-målet.

Davidsson nära på övertid

Matchen gick till övertid och chanser fanns för ett avgörande. Bland annat när Jonathan Davidsson gick köksvägen.

Luleå avgjorde på straffar

Efter tre slagna straffar hade lagen gjort varsitt mål (Calle Ridderwall för DIF). Därefter väntade utslagsstraffar. Jonathan Davidsson satte pucken i krysset men Luleå replikerade genom Emil Larsson. Därefter räddade Lassinantti Jonathan Davidssons medan Emil Larsson gjorde mål för Luleå. Extrapoängen därför till Luleå. Synd, då Djurgården hade två straffar i stolpen (Bergfors och Davidsson).

Huvudtränare Robert Ohlsson var besviken efter matchen:
– Jag är inte alls nöjd med att förlora. Jag trodde vi skulle ta matchen. Det känns förjävligt.