Djurgården förlänger med Sophie Johansson
Publicerad: 2017-06-08
Dam
Nu är det klart att backen Sophie Johansson, 26 år, är kvar i Djurgården i ytterligare ett år.

– Det känns jättebra. Det är roligt att få vara med och bygga vidare på det som vi har startat och få chansen att försvara vårt historiska första SM-guld. Känslan i truppen är på topp och vi är alla väldigt taggade på nästa säsong.

Sportchefen Nils Ekman kommenterar glatt förlängningen:
– Sophie tränar just nu väldigt hårt och målmedvetet och just den biten är mycket viktig. Jag tycker att hon driver både sin och gruppens utveckling framåt.

– Som spelare är Sophie kanske inte vår mest tekniska spelare som kommer göra det där snygga ute på isen som alla på läktaren vill se. Hon är dock en pådrivare i gruppen och en mycket pålitlig person och hockeyspelare. Ska man ut i krig eller verkligen behöver nånting gjort när det är mycket press eller stress, då är det bra att ha med sig Sophie Johansson.

Som en av dem äldsta i laget ser Sophie Johansson att hon kan bidra både på och utanför isen.

– Jag försöker alltid finnas där för våra yngre tjejer som vill bolla lite för att få ihop sitt livspussel. Jag är väl även den som försöker att pusha alla på träning och match. Det blir mycket av min röst både i omklädningsrummet och ute på isen, säger Sophie Johansson.

"Stolthet att bära djurgårdsskölden"

För många är Sophie Johansson känd som en inbiten djurgårdssupporter och valet av Djurgården är för henne självklart.

– Sedan jag var liten har Djurgården alltid varit en av mina största kärlekar. För mig är det både en ära och en stolthet att få bära djurgårdsskölden på bröstet. Det känns bra att ge tillbaka till den förening som har gett mig så mycket genom åren. Djurgårdsfamiljen är något speciellt och jag tycker att det genomsyrar hela föreningen.

– I Djurgården får vi stödet och förutsättningarna för att lyckas. Det är därför vi kunde gå hela vägen förra året. Det finns bara en förening som jag vill representera, och jag är glad över att få kriga för klubbens färger även nästa säsong.

Angelica Lindeberg