Energi och självförtroende för Ridderwall efter Rögle
Publicerad: 2018-01-26
Text
Calle Ridderwall blev tvåmålsskytt mot Rögle och var tillsammans med Linus Johansson och Mikael Ahlén ett stort hot mot skåningarna.

Djurgården tog en komfortabel seger på hemmaplann (6-2) och kapten Ridderwall såg ett DIF som gjorde en bra match och som tog för sig i PP.

– Vi har tränat mycket PP och har lyft oss där, hittat formationer som klickar. Alla fem på isen gör systematiskt rätt hela tiden. Tidigare har det varit lite isolerat, fem individer därute. Ska PP klicka måste alla fem följa samma idé och vi har en klar bild hur vi ska spela.

Beskriv dina mål från i går?
– Första är ju ett PP-mål. Pucken går runt och upp till backen. Skott därifrån och Linus (Johansson) stör målvakten, jag petar in pucken på returen.

– Andra så är det kamp framför kassen. Pucken studsar ut efter att Linus (Johansson) och "Mike" (Mikael Ahlén) är vid kassen. Det var en snäv vinkel, man fick testa på ett "bakåtskott", det gör man inte ofta.

Skönt att sätta två mål?
– Ja, det är skönt när man får lite utdelning. Det är skönt för skalle, självförtroende och energin.

Nu väntar Växjö i morgon. Ett riktigt toppmöte då lagen är placerade etta och tvåa i tabellen. – Det blir en bra utmaning för oss. Vi har ett tufft schema framför oss och därför var det bra med enn vinst.

{!A}

Joel Widerberg