Publicerad: 2018-08-10
Nyhet
Djurgården har visat sig vara svårslagna så här i inledningen av säsongen. I kväll blev det ny vinst - nu mot Huddinge.

Åtta J20-spelare plockades upp från juniorlaget inför kvällens drabbning. En hel del nya ansikten alltså, men samma röda tråd att spela hockey på.

Djurgården tog kommandot redan från start och 1-0 satte David Bernhardt mellan benen på målvakten i PP efter att han snabbt uppfattat ett misslyckat byte i motståndarlaget. Snabba steg upp i banan och skott. Se målet här.

Närmast 2-0 var Marcus Spjuth som prickade målramen.

I den andra perioden utökade Jesper Pettersson ledningen när han på ett liknande sätt som Bernhardt klev framåt i banan och avslutade. Nu blev det dock ett högt skott som satt fint i maskorna. Se målet här

Djurgården var det spelförande laget och man hade enkelt att ta sig in i motståndarzonen. När Huddinge väl tog avslut stod Jensen i vägen.

Vi fick även se ett riktigt snyggt mål i den andra perioden. Gustav Klingström, debut i seniortröjan, sprättade upp pucken i nättaket med en läcker back hand. Snyggt!

Djurgården gick in i den tredje perioden med en 3-0-ledning som man behöll matchen igenom.

Ett gäng chanser skapades i den tredje men där orken kanske tog ut sin rätt en aning. Konstateras kan att J20-spelarna tog för sig och gav järnet under matchen. De lite mer ordinarie visade prov på sin skicklighet under matchen och fick till många och långa anfall på ett Huddinge som i kväll var numret för litet för att kunna påverka resultatet i en annan riktning.

I övrigt var Robin Jensen stabil i målet och höll nollan.

Huddinge - Djurgården 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
0-1 - David Bernhardt
0-2 - Jesper Pettersson
0-3 Gustav Klingström