Seger mot Brynäs när Armalis höll rent
Publicerad: 2020-09-03
Nyhet
Det blev bästa möjliga start på Skoda Trophy när Brynäs besegrades med 3-0. Vi spelade med en bra offensiv i två perioder och en defensiv i tredje när Mantas Armalis höll nollan. Dick Axelsson var tillbaka och stod för assist direkt.

Vi inledde den första matchen i Skoda Trophy, vilket var vår fjärde match på försäsongen, i ett virvlande tempo. Vi hade fart i anfallen och spelade finurligt samt kom till flera avslut. Dick Axelsson spelade sin första match och visade vad han betyder för vår offensiv. Han kom till egna lägen och satte upp sina kedjekamrater i bra positioner. Han gjorde sin säsongsdebut men hela laget hade förstärkts sen de senaste matcherna när skadade spelare var tillbaka. Utdelningen uteblev under den första perioden där vi var det klart spelförande laget.

Utdelning och kanonskott
Andra perioden inleder vi även den bra även om Brynäs har lyft sitt spel men när Brännstam bryter pucken och snabbt spelar fram Axelsson till ett två mot ett läge med Bergfors så var det dags för mål. Dick höll i pucken och väntade in att försvararen kastade sig längst med isen innan han la fram pucken till Bergfors som nöp till direkt. Glädjande start och det skulle bli bättre.

Linus Andersson har kommit in i spelet mer och mer de senaste matcherna utan att ha fått utdelning men nu skulle den komma och det genom en riktig kanon. Det är ännu en junior som bryter puck vid egen blå när Oscar Bjerselius tar den och tittar upp innan passningen slås till Linus. Där tar han emot den och för in pucken över offensiv blå för at med fri sikt dra tiull med ett slagskott där målvakten knappt hinner reagera innan pucken studsar ut från målet igen. En riktig projektil och ett bra sätt att presentera sig på.

Här kliver Mantas Armalis in i bilden ordentligt. Han har naturligtvis varit i buren hela tiden men inte behövt göra några superräddningar. Nu blir det ändring på det. Brynäs ligger på för en reducering och kommer till flera avslut. Men Armalis stod i vägen för allt. Oavsett om det var frilägen, direktskott eller snabba styrningen från nära håll.

Nollan intakt
Tredje perioden fick en prägel av utvisningar och det var vi som drog på oss dem. Redan en minut in i den så åkte vi på ett matchstraff och fick spela med en man mindre i fem minuter. Här sattes vi under press av ett jagande Brynäs men vi stod emot. Inte bara den här utvisningen utan även de som följde på den. Mitt i det så räddade Mantas Armalis även en straff och var helt enkelt omutlig i att hålla rent i kassen.
När Brynäs plockade ut målvakten kom läget för en spelvändning och där var det bergfors som var kall med pucken och spelade fram Strandberg till ett helt öppet mål. 3-0 och vi har en smakstart i Skoda Trophy.