• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Knapp förlust mot Rögle

2 januari 2018 21:13
Matchrapport

Bortamatchen mot Rögle slutade 2-1 till hemmalaget, i den tredje perioden gjorde DIF allt för att kunna kvittera men utan utdelning. Djurgårdens målskytt var Linus Johansson.


Det blev jämna inledningsminuter i den första perioden och de båda lagen turades om att pressa mot respektive mål. Djurgården skapade bäst chanser i sina offensiva minuter men Adam Reideborn var inte helt sysslolös heller.

Vart eftersom tiden gick av perioden tog sig Rögle in i matchen mer och mer, DIF var stundtals nedpressade i egen zon och hade svårt att skapa uppspel när chansen gavs. Väl på plats i offensiv zon blev det däremot alltid farligt och DIF hade en hel del fina målchanser.

Rögle blev först att hitta till kassen ikväll och det i slutminuterna av perioden. Craig Shira överlistade Adam Reideborn och 1-0 bakåt blev resultatet efter matchens första 20 minuter. I slutsekunderna drog hemmamålvakten på sig en utvisning vilket renderade i att DIF fick inleda den andra perioden i numerärt överläge.

Mål av Linus Johansson

Djurgården hade det lika kämpigt i den andra perioden och försökte frenetiskt hitta sitt egna, skickliga och dominanta spel. Rögle hade hittat ett enkelt sätt att störa DIF och låg högt upp i banan hela tiden.

Efter ett numerärt underläge började det klarna för Djurgården som redde ut sitt spel och såg kort efter det till att kvittera. Linus Johansson och Jonathan Davidsson hade en riktig uppvisning för publiken i Lindab arena, Johansson tog pucken från egen zon, passade till Davidsson som snabbt passade tillbaka igen och #47 slutade i ett friläge mot Ville Kolppanen. Målvakten var chanslös när Johansson satte 1-1 med en läcker backhand.

När DIF drog på sig en ny utvisning kunde Rögle återigen ta tillbaka ledningen i matchen. Med 20 sekunder kvar av utvisningen smet en puck in i målet. Orättvist för DIF som precis tagit sig in i matchen. Direkt efter var DIF nära att kvittera igen efter att ett skott från Calle Ridderwall gått tätt över ribban.

DIF krigade efter en kvittering

Djurgården inledde den tredje perioden betydligt piggare än de två tidigare och Rögle blev nedpressade i egen zon. Flera kluriga puckar skickades mot målet och när RBK försökte kontra var hemjobbet och spelvändningarna med ett helt annat självförtroende.

Rögle hade stora problem med järnkaminerna i den tredje perioden och en kvittering var inte långt borta. Jesper Pettersson var oerhört sugen på att göra mål och ställde ofta till oreda i den offensiva zonen. Trots ett aggressivt spel kom det ingen utdelning för DIF som annars gjorde alla rätt i slutminuterna.

DIF avslutade matchen med tom bur för att ge plats åt en sjätte spelare och det blev oerhört svettigt för hemmalaget. Trots det fick Djurgården lämna isen poänglösa och det var orättvisa siffror på tavlan. Skotten i den tredje perioden slutade 12-6 till gästerna och det visar tydligt hur tillbakapressade Rögle var.

Nu på lördag är det dags för den efterlängtade JK-dagen, då gästar Frölunda Stockholm för första gången den här säsongen. Men på torsdag spelar vi borta mot Örebro.