Stockholmssonen Fredrik Forsberg till Djurgården

17 december 2021 10:00
Officiellt

Fredrik Forsberg är klar för en återkomst till Stockholms stolthet. Den 25-årige forwarden, uppvuxen i huvudstaden och fostrad genom Djurgårdens juniorled, gör övergången från Leksand och har tecknat ett avtal som sträcker sig till 2023.


– Fredrik är en Stockholmskille som är fostrad i Djurgården och som har spelat i både våra ungdomslag, juniorlag och herrlag tidigare. Hans profil med den inställning, snabbhet och karaktär som han har är rätt för oss, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Fredrik Forsberg, 25 år, återvänder därmed till den stad och den klubb där allting en gång startade. Efter att ha inlett hockeykarriären i Nordia/Bagarmossen anslöt Forsberg 2011 till Djurgården. Där blev det sedan spel i U16, J18, J20 och slutligen i SHL med herrlaget.

Under sin tid i DIF-tröjan var Fredrik med om att vinna U16-guld 2012 samt J20-guld både 2015 och 2016. Därefter har den kvicke forwarden spelat för Väsby, Almtuna och närmast Leksand. Sex säsonger senare är Fredrik Forsberg tillbaka i Djurgården och avtalet är skrivet över pågående säsong samt nästkommande, det vill säga till 2023.

– Med Fredrik in i laget får vi en sann Djurgårdsfostrad spelare, som tillför ett stort hjärta och en passion att spela för skölden. Ishockeyspecifikt bidrar Fredrik med en tydlig roll. Det i form av skridskoåkning som passar bra in i vårt spel och en förmåga att fullfölja och spela mer fysiskt, vilket behövs i spelartruppen, beskriver utvecklingschefen Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Fredrik bygger sitt spel på fart och bra djupledsspel i spelet med pucken, men även en förmåga att bygga långa anfall och tävla med pucken för att ta sig in på mål. Fredrik kommer att göra det jobb som krävs, allt från att blocka skott till att tävla i närkamper - en spelartyp som fyller en viktig roll i den resa som vi har framför oss.