Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Press till AHL - Bernhardt förlänger

26 november 2016 11:00

Robin Press lämnar Djurgården för Rockford i AHL. Det är också klart med en förlängning av David Bernhardts kontrakt. Djurgården söker samtidigt efter en tvåvägsback som kan ansluta under innevarande säsong.


Robin Press kom till Djurgården från Södertälje inför förra säsongen. Efter en och en halv säsong lämnar Press Djurgården och Stockholm.

- Vi har skilts i samförstånd då Robin inte fått den istid och den utveckling på senaste tid hos oss som vi båda önskat. Chicago har varit informerade om läget och bestämt sig för att erbjuda Robin att komma över till deras farmarlagsorganisation. Där får han möjligheten att fortsätta sin utveckling och försöka spela sig till ett framtida NHL-kontrakt, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

– Att Robin Press lämnar oss ska ses som ytterligare ett steg mot att förändra och förstärka vår backsida. Vårt försvarsspel har sett bättre ut efter uppehållet men vi är fortfarande väldigt skadekänsliga på just backsidan. I oktober valde vi att rekrytera Linus Hultström och nu jobbar vi intensivt med att förstärka vår backsida ytterligare med en rekrytering av en tvåvägsback av hög kvalitet, fortsätter Joakim Eriksson.

Glädjande inför framtiden är att Djurgården har förlängt avtalet med backen David Bernhardt. Bernhardt, som fyller 19 år på torsdag, har i och med det kontrakt till och med 2018-04-30.

– Det känns väldigt skönt att ha säkerställt att vi kan bygga vidare på våra egna duktiga juniorer i form av bröderna Davidsson, Axel Fjällby-Jonsson och nu David Bernhardt. David har under hösten haft en väldigt fin utvecklingskurva. Han har främst genom sitt mogna spel och beslutsfattande i spelet med puck fått kontinuerligt med speltid i såväl fem mot fem som fem mot fyra. Från Djurgårdens sida ser vi stor potential i hans backspel och därför är vi väldigt glada över att kunna fortsätta vårt samarbete även nästkommande säsong, säger Joakim Eriksson.