Mesta Mästarna vinnare igen
Publicerad: 2018-10-27
Nyhet
En oerhört jämn match där allt avgjordes i slutperioden. Och vårt PP blev tungan på vågen. Seger med 2-0 mot Växjö.

Första perioden är stabil från vår sida. Vi kommer ut och är fokuserade på uppgiften. Vi vårdar pucken och gör inte många misstag samtidigt som vi kommer till några farliga lägen. Förstakedjan rivstartar och är en missad styrning från att ta ledningen i den första minuten. Spelet är jämnt med oss till större delen i förarsätet. Det är i powerplay som de riktigt heta möjligheterna från Växjö kommer. När de får chansen med fem minuter kvar så är det riktigt farligt vid flera tillfällen. Vi rider ut den anstormningen med några bra räddningar av Reideborn och stabilt backarbete framför mål som inte släpper till några returträffar. Sista två minuterna är det vår tur i PP och vi skapar flera skottlägen men pucken kommer inte igenom hela vägen till nätet. 0-0 efter första perioden och skotten 9-9.
Inledningen av andra perioden är det spel mot ett mål. I fyra minuter ligger vi på med bra spel och positionsbyte och får inte in pucken men med oss en utvisning. Vi får till uppställningen men det sista saknas och vi får ingen utdelning.
Efter halva perioden är skotten 7-3 i vår fördel. Växjö börjar nu ta över mycket av spelet och får till långa anfall där pucken viner runt Reideborn. Resten av perioden för Växjö fortsatt spelet. Vi avslutar i boxplay och håller undan de sista 1:30. Vi har varsin halva av perioden men det slutar mållöst och skotten igen 9-9.
Inledningen i boxplay gav Växjö ett övertag och vi hade svårt att hitta rätt. Efter fem minuter gör Olle Alsing en uppåkning och nyper iväg ett skott. Det blev starten för spelet. Strax efter drar Växjö på sig en utvisning när Brodin stoppas från ett friläge. Här hamrar vi ner Växjö och Brodin kan trycka in ledningsmålet. Riktigt bra pp-spel av båda formationerna i 90 sekunder gav utdelning. Hela förstakedjan var inblandade i målet.
13 minuter kvar att spela och Växjös spel blev mer desperat samtidigt som vi backade hemåt. Vi kontrollerar spelet och Växjö kommer inte riktigt in på mål.
Det gjorde å andra sidan Olle Alsing som efter en offensiv tekning kliver in i banan och nyper in 2-0 vid första stolpen över axeln på Fasth med 2:30 kvar.
Det blir en vinst och vi är stabila bakåt under avslutningen.
Nu ses vi nästa torsdag då serieledarna kommer på besök.