• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Nygammal målvaktstränare klar

7 maj 2019 12:01
Dam

För två år sedan var han målvaktstränare för damlaget, nu gör Fredrik Lindgren comeback och får möjlighet att fortsätta jobba med samma målvakter som då, Lovisa Berndtsson och Agnes Åker.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka, säger Lindgren.


”Jag är en person med ett stort djurgårdshjärta”, så sa Lindgren för två år sedan och inte har det blivit mindre. Nu får han möjlighet att axla rollen som målvaktstränare innan säsongen börjat och hjälpa målvakterna med sin spelidé.
– Jag kommer att stötta tjejerna i att kunna utföra sina spelidéer under match på bästa sätt och bli trygga i sitt eget spel. För att de ska kunna göra det så krävs att nöta grunder så att de kan utföra agerandet under kontroll och i balans.

– Utöver grunder så behöver vi även jobba med att utveckla de delar som respektive målvakt behöver för att ta nästa steg i sitt målvaktsspel. Sedan kommer jag även finnas som bollplank till tjejerna under säsongen. 

Lindgren har sedan han var i Djurgården senast inte suttit sysslolös.
– Min civila karriär har tagit en stor del av min tid men har även hunnit vidareutbilda mig som målvaktstränare inom Svenska Ishockeyförbundets tränarutbildning. Under föregående säsong har jag varit ute i Saltsjöbaden på föreningsuppdrag och tränat ett stort antal målvakter i olika åldrar.

– I slutet av säsongen så blev jag även tillfrågad att vara med i tränarteamet för Stockholm Syds TV-puckslag. Ett jätteroligt uppdrag där är vi nu inne i slutskedet i laguttagningen och har läger och turnering kvar innan kvalspelet på Gotland ska spelas i början av september. Extra kul blir det i år när tjejerna och killarna spelar samtidigt och äntligen har samma namn på turneringen.

"Hjälpa till att bygga försvarsspelet"

Lindgren som har en gedigen erfarenhet inom hockeyn vet tydligt sina styrkor som målvaktstränare och hur han ska kunna bidra till utvecklingen.
– Med lång erfarenhet har jag haft fördelen att se många olika målvakter och stilar genom åren. Det har gett mig en styrka att se detaljer i agerandet och förstå hur det påverkar målvaktsspelet. Utöver det är jag lyhörd och diskuterar mycket med målvakterna för att tillsammans komma fram till en bra lösning.

– Jag hoppas att kunna hjälpa till även med att laget ska förstå målvakternas spelidé och bygga försvarsspelet tillsammans för laget att placera sig högt upp i tabellen och gå långt i slutspelet.

– Förutom mitt uppdrag inom Djurgården Dam ska det bli roligt att få vara med på TV-puckresan för första gången och även fortsätta med andra målvaktstränaruppdrag.