Matchsnack: Luleå-Djurgården
Publicerad: 2018-01-20
Dam
Klockan 16 är det nedsläpp i första matchen för helgen, och motståndet står Luleå för både idag och imorgon.

Lagen har mötts två gånger tidigare denna säsong och det har varit till synes tajta matcher där Djurgården förlorat med uddamålet. 3-4 och 2-3.

Michelle Karvinen är likt förra året het på att göra mål och leder den interna poängligan och tar en andra plats i ligans poängliga.

Hemmalaget har intagit en stabil andraplats med sina 69 ihopspelade poäng medan Djurgården har knåpat ihop 55 poäng. Notera att DIF också spelat två matcher mer.

Andrea Dalen är fortsatt i toppen vad gäller att göra poäng i den gulrödblåa tröjan men senast man spelade signerades även Elin Johansson för två poäng. Tjejen som kommer senast från Luleå.

I Luleå hittar vi Rebecka Stenberg och Felicia Linder som var med och vann SM-guldet förra året.

Intressant kan det bli vid DIF-utvisningar då Luleå toppar effektiviteten i powerplay. Å andra sidan toppar Djurgården fortsatt effektivitet i att döda utvisningar.

Det finns en viss "rädsla" sedan förra säsongen då det blev stora siffror (11-0 & 5-0) och Djurgården fick åka hem poänglösa och nästintill förnedrade. Det hoppas vi kunna ändra på idag när vi entrar med fullt och skadefritt lag till kyliga Luleå och Coop Norrbotten Arena. Nu kör vi!

Angelica Lindeberg