"Slarvar för mycket med det enkla spelet"
Publicerad: 2018-04-05
Intervju
Linus Johansson efter förlusten mot Skellefteå.

Efter matchen upp i Skellefteå var det av förklarliga skäl dämpat i djurgårdslägret. Dämpat men långt ifrån uppgivet.
– Det är aldrig roligt att förlora och ge fansen en 1-6-förlust men på lördag tror jag att det kommer att braka lös ordentlig. Lågan finns där och blir det 2-1 i matcher då skakas de om rejält och då betyder resultatet i dag inte ett skit, säger Linus Johansson efter matchen.

Inledningen av matchen var bra från Djurgårdens sida och han är nöjd med lagets första 20 minuter.
– Vi gör en riktigt bra första period. Vi får ned pucken och kan skejta på dem och även om vi inte gör mål styr vi matchbilden Då har vi dem, tycker Linus.

I den andra perioden tappade Djurgården spelet och Skellefteå tog för en stund över matchen.
– Vi slarvar för mycket med det enkla spelet och tullar (fuskar) på det. Lägger för svåra passningar och för dåliga passningar. Vi tappar puckar och de vill väl spela på kontring som det ser ut nu, summerar Johansson

Efter hemmalaget anstormning jämnades matchbilden ut och spelmässigt var det jämnt fram till det att matchen rann i väg resultatmässigt på slutet. – Vi spelar bättre sen. Jag tycker att vi har halva matchen var men de är extremt kliniska på sina avslut och gör det mycket bättre än oss där. Vi tappar vad vi ska göra i slutet och det är därför det rinner iväg. Konstaterar centern som klockades för 15 minuter och 47 sekunder på isen.

Thomas Segerbrant