"Jag tror på ett enormt tryck i Globen när vi måste vinna"
Publicerad: 2018-04-10
Nyhet
Imorgon är det inte mycket att orda om för att vända på semifinalen. – Nu måste vi vinna. Det är det enklaste svaret. Kan vi vinna imorgon kan vi göra motståndarna lite oroliga, säger tränaren Robert Ohlsson som tror att hemmais ger oss en fördel. – Jag tror det är tufft att lira inför ett fullt Globen som motståndare. Jag tror att det kommer att vara ett enormt tryck därinne.

Efter den andra förlusten i sudden i semifinalen så ligger vi under med 1-3 i matcher. Först till fyra segrar vinner. Vi är med andra ord piskade att vinna till att börja med imorgon i Globen. Tränaren Robert Ohlsson vet vad som krävs.
– Nu måste vi vinna. Det är det enklaste svaret. Kan vi vinna imorgon kan vi göra motståndarna lite oroliga. Jag upplever att det inte räcker med två mål för att vinna. Vi behöver oftast göra tre mål för att vinna. Vi behöver försvara oss bättre, säger han.
– Jag tycker vi spelar ganska bra. Vi är nära att vinna de här matcherna, två torskar i sudden och jämna matcher där en sprang iväg lite resultatmässigt.

Det har varit jämna matcher och senaste matchen i Skellefteå var det extremt jämnt i alla kolumner utom en – spel med en man mer på isen.
– Vi får göra något för att få domarnas uppmärksamhet. Det har varit en story hela säsongen att vi haft svårt att få spela en man mer och lätt att få spela med en man mindre. Det har fortsatt här i slutspelet. Vi får titta på det och göra det ännu tydligare när de hakar oss och håller i oss, säger Robert.

Trots två förluster i sudden och ett pressat läge så är det harmoni i truppen.
– Det är bra stämning i laget. För den här gruppen är det sista resan ihop. Killarna känner att det finns mer att ta. Vi lyfter på det vi gjort sen i maj. Det handlar om att vinna imorgon. Kan vi vinna imorgon kan vi göra motståndarna lite oroliga, säger Robert.

Nu väntar ett fullsatt Globen i den femte semifinalen – något som talar för oss.
– Det kommer hjälpa och ge råg i ryggen. Jag tror det är tufft att lira inför ett fullt Globen som motståndare. Jag tror att det kommer att vara ett enormt tryck därinne, säger han.
Nu är det bara ett hundratal biljetter kvar till den viktiga matchen och du måste boka din plats idag om du ska få en. Biljetter finns här.
Vi ses i Globen.

Mattias Lönngren