Matchsnack: AIK-Djurgården
Publicerad: 2018-01-17
Dam
Äntligen har det blivit dags för match igen och det i ett rungande derby på bortaplan. Det handlar om slaget om Stockholm.
  • Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen där det var till Djurgårdens glädje båda gångerna.

  • Är det någon spelare i AIK man ska hålla ögonen på är det den lilla och rappa OS-aktuella Lisa Johansson. ”Hon är det största hotet” enligt huvudtränaren Roger Öhman.

  • Föregående spelare leder även deras interna poängliga. I Djurgården hittar vi vår norska trygghet Andrea Dalen på den toppen.

  • DIF kan fortsatt stoltsera med att toppa statistiken vad gäller att döda utvisningar på bästa sätt.

  • Ser vi till tabellen hittar vi AIK på en sjunde plats med en match mer spelad och Djurgården på en fjärdeplats.

  • Djurgården har inte spelat match sedan 10 december men vann då mot serieledarna Linköping. AIK däremot har hunnit spela tre matcher i år och vunnit 1 av dessa, men kommer så sent som i söndags från en förlust mot Leksand.

Tre snabba med Roger Öhman inför kvällens derby

Vad innebär det att komma med två vinster i ryggen mot AIK?
– Egentligen ingenting..jag tror att när man går in i ett sånt här match när man inte spelat på fem veckor så finns någon form av osäkerhet. AIK har gjort det bra mot oss, framförallt den matchen på Hovet, krigade på ett oerhört bra sätt. Det kommer blir krigarmatcher, det spelar ingen roll om det är på herr eller damsidan, det blir lite speciellt lite extra när man spelar de här derbyna. Jag förväntar mig en riktig omgång på Ritorp på onsdag, det kommer nog bli en väldigt tuff match.

Vad har AIK som gör att de blir tuffa?
– Krigar mycket, de åker väldigt mycket skridskor och dem spelar efter sina förutsättningar, framförallt på Hovet senast då de gjorda en heroisk krigarinsats och vi hittade inte riktigt det den matchen.

Vad gör att djurgården ändå kommer ta det?
– Vi ska spela i väldigt hög fart, och efter 60 minuter ska AIK inte kunna det, om vi kan göra det, ha en snabbt passningsspel och åka mycket skridskor och styra matchen dit vi vill så ska vi kunna vinna det.

Slaget om Stockholm ser ni klockan 19.00 på Ritorp eller på svenskhockey.tv.

Angelica Lindeberg