Adam med säsongens andra nolla
Publicerad: 2018-10-29
Nyhet
Adam Reideborn gjorde en ny, strålande insats mot Växjö i lördags. Han räddade samtliga 21 skott på mål och skrev in säsongens andra nolla i protokollet. Han tangerar därmed sin statiskt från förra säsongen då han hade två nollor på 52 omgångar.

Adam var självklart väldigt nöjd med insatsen mot Växjö:

– Det kändes jättebra att vi vann matchen! Det här var en väldigt viktig match för oss. Vi har haft två matcher som känts ganska tunga. Vi har inte haft det spelet som vi hade mot Skellefteå. Därför var det viktigt för oss att komma tillbaka och vinna mot ett väldigt bra Växjö. Vi hittar ett sätt att ta tre poäng och gör en stabil match. Vårt grundspel var tryggt och då fick jag en väldigt bra känsla i målet. De skott jag fick mot mig kom utifrån och de var lättare än skotten som kom i de två matcherna innan.

Adam trycker på att den stora skillnaden mellan Växjömatchen i jämfört med Färjestad och Brynäs matcherna var att Växjö blev tvungna att jobba mycket hårdare för att komma till lägen. Både Färjestad och Brynäs kunde kontra effektivt i en stor utsträckning.

– I de matcherna var det lite pucktapp och onödiga spelvändningar som gynnade våra motståndare. Det blir lätt att spela hockey när man känner att man gång på gång kommer till lägen och avslut. Skillnaden i lördags var att vi blev mycket tightare igen och då är vi svårare att möta. Vi var ett aggressivare lag som jobbade hårdare och tacklades mera!

Linköping väntar som nästa motståndare. Det är ett dubbelmöte där första matchen är imorgon, tisdag, på bortais och sen blir det returmöte redan på torsdag, hemma på Hovet.

– Det brukar vara jämna matcher mot Linköping. I slutspelet förra säsongen vann vi med 4-1 i matcher men siffrorna kan lura en lite. Det ser ut som vi hade det ganska enkelt om man tittar på det i efterhand men det var hyfsat jämnt spel. De är skickliga och har haft en bra start i år. Det gäller att vi får hål på Jonas Gustafsson.

Är du redo för en målvaktsmatch? Du mot Gustafsson?

– Haha lite roligt att jag säger såhär som målvakt, men jag gillar hellre när det blir mycket mål i matcherna. Så länge vi vinner ser jag gärna att det blir mycket mål.

Om han kallas för ”Monstret” vad kallas du då?

– Nä ingenting, jag är Adam och försöker hålla mig till bara Adam.

Nu när många har höstlov finns det en kampanj ute för er som vill gå på hockey under lovet.

Man kan fortfarande köpa 2för1 biljetter till matcherna mot Linköping och Rögle.

Du köper alltså biljetter till båda matcherna för priset av en via den här länken!

Vi ses på Hovet!

Djurgården Hockey