Semifinalklara efter 101 minuter drama
Publicerad: 2020-02-22
Dam
Det var en lunchmatiné som förvandlades tills kvällsdrama när vi drog det längsta strået i kvartsfinal två mot AIK. I den tredje övertidsperioden är det Sofie Lundin som frälser oss i derbykvarten och vi är som första lag klara för semifinal.

Det förvandlades till en gastkramande kväll på Hovet när del två av kvartsfinalserien skulle avgöras. Vi hade matchboll efter en överkörning i första matchen och ville stänga serien direkt. Gästerna ville annat.
Första perioden hade vi svårt att komma upp i det tempo som vi brukar göra och hade svårt att komma till bra lägen och få till långa anfall – när gästerna dessutom fick in första målet fem minuter in i matchen anade vi att det skulle bli en svettig eftermiddag.

Full Fart framåt
Andra perioden var det arbetskläder på och vi började att få flyt i spelet på ett helt annat sätt än i första. Anfallen blev långa och avsluten många och farliga. Det var egentligen bara en storspelande målvakt som hindrade en kvittering från att komma. När vi pressade på så stort dök kontringslägen upp och då var Ridgewell med och agerade tryggt mellan stolparna. Hon hade en svår match när det dröjde så länge mellan ingripandena. Skotten i andra perioden 18-5 till oss.
Utdelning och chock
Tredje perioden fortsatte som den andra med en viktig skillnad – vi fick utdelning. Alice Östensson gjorde det viktiga och förlösande 1-1 målet inför en högljudd publik. Det kom en större mängd supportrar från fotbollens avslutade cupmatch vilket höjde volymen på läktarna. Och det dröjde inte länge före vi fick höra klockan slå igen. Nu var det Jennifer Wakrfield som höll sig framme och styrde in ett avslut från kaptenen Dalen. 2-1 och vi var i förarsätet. Ett säte som vi fortsatte att styra ifrån fram tills slutminuterna på perioden. En utvisning med 2:50 kvar gav gästerna chansen att satsa allt framåt med två spelare fler på isen och med sitt andra avslut under perioden på mål så fick de in en kvittering som tvingade fram förlängning och sudden death. Skotten 13-3.

Suddendramatik
Det är alltid gastkramande med sudden och det här var ingen annorlunda kväll. Lägen uppstod för båda lagen men vi kändes som det bättre laget och fortsatte att föra spelet. En stolpe stoppade oss från att avgöra i första förlängningsperioden – nu fick vi istället nagelbita oss igenom två hela perioder utan mål innan Sofie Lundin snodde pucken en minut in på den tredje, rundade en försvarare, höll i pucken någon sekund innan hon snärtade in det avgörande och förlösande målet. 101 minuter hockey innan vi till slut är klara för semifinal.