"Känns väldigt bra att stanna"
Publicerad: 2020-05-19
Nyhet
Jacob Josefson valde att stanna hos oss. Nu berättar han om beslutet – och tankarna inför kommande säsong. – Det känns väldigt bra att fortsätta här, säger han.

Både Jacob Josefson och Marcus Högström hade klausuler som möjliggjorde att bryta kontraktet för spel utomlands.
Båda valde att inte utnyttja den.
Kapten Josefson hade fram till i fredags möjlighet att skriva på för en utländsk klubb, men valde att stanna hos oss.
– Först och främst känns det väldigt bra att stanna i Djurgården. Det är en ära att vara lagkapten för klubben och vi har mycket spännande att bygga vidare på från den förra säsongen, säger Josefson och fortsätter:
– Och med tanke på omständigheterna i världen, samt att vi ska ha ett till barn i sommar, känns det här valet också bäst för familjen.
Josefson gör sig alltså redo för en ny säsong, den åttonde totalt i Djurgården för honom.
Och han ser fram emot säsongen 2020/2021.
– Mitt personliga mål är att vinna alla matcher, men nu när jag varit i klubben ett tag så ser jag också fram emot att föra kulturen vidare och bidra både på och utanför planen.
Truppen har föryngrats markant jämfört med den gångna säsongen.
Då hade vi en snittålder på 27,5 år.
Nu är snittålder på 25,1.
– Under mitt sista år innan jag drog till USA (2009/2010) hade vi en liknande grupp. Många yngre som tävlade på allvar och då tog de äldre verkligen in oss i gruppen. Vi hade hjälp av varandra. Jag hoppas att vi kan få till en sån bra mix i år, hitta dynamiken mellan yngre och äldre, säger Josefson, vars koppling är intressant.
Säsongen 09/10 hade vi också en snittålder på runt 25 år.

Djurgården Hockey