• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Gruppdynamik inledde internatlägret på Bosön

30 maj 2016 20:58

Den här veckan drar en ny lägervecka igång på Bosön. På dagens program stod, förutom fysträning, även gruppdynamik på schemat där laget genom ett par olika övningar tog ett första steg till att bli ett högpresterande team tillsammans.


Innan fysträningen drog igång jobbade spelarna tillsammans med Hans Jöhnk, mentor i grupp- och ledarutveckling. Jöhnk har jobbat tillsammans med Djurgården Hockey i ett antal år och kommer så även göra den här säsongen. Så vad gjorde spelarna på måndagsmorgonen?

- På morgonen har de suttit i samtal för att skapa mycket tillit och öppenhet tillsammans med varandra. Man pratar och delar med sig om sig själv, lite mer än bara på ytan. För att få någonting måste man ge någonting. När du känner en person lite bättre så har man lite mer respekt för den människan. Ömsesidig respekt, säger Hans Jöhnk, som till vardags jobbar på Core Consulting.

Vad ger det för effekt om man ser det ur ett längre perspektiv?

- Vi vill få en positiv spiral och stärka gruppdynamiken så fort som möjligt genom att snabbt bygga en gruppdynamik som är positiv och konstruktiv. På så sätt kan vi kan hantera allt motstånd och konflikter som vi kommer att hamna i och med mod och kraft ta oss igenom både konflikterna och motståndet. Det är vad som till syvende och sist kommer att göra att vi får ett högpresterande team relations- och ledarskapsmässigt i augusti, säger Hans Jöhnk.

För en del spelare var morgonen övning helt ny medan de som spelade i Djurgården förra säsongen var bekanta både med Jöhnk och upplägget.

- Ljungh, Henke, Ollas Mattsson och alla som var med förra säsongen börjar bli rutinerade. Det är inte helt lätt att stå och tala inför en grupp när alla tittar på en. Du kanske får lite andnöd men för varje gång du klarar av det så blir du lugnare och tryggare i gruppen och även modigare. Spelarna har uppskattat enormt mycket att inte bara jobba med kroppen utan även relationerna och känslorna. Team building helt enkelt.

Vad händer nu framöver?

- En del spelare anmäler sig för enskilda samtal med mig. GDå kommer det att handla om känslor, mentala målbilder och hur man kan jobba med sina tankemodeller. Personlig utveckling helt enkelt. De som vill ta ett steg till ser mig som en mentor och samtalen du får gör att de kan nå sina mål och prestera ännu bättre, säger Hans Jöhnk.

- Förutom enskilda samtal kommer vi hålla på med ännu mer grupputveckling. Bland annat en tredagars team building här på Bosön i slutet av juli. Då kommer vi skruva upp det här ännu mer, säger Hans Jöhnk.

Nyförvärvet #47 Linus Johansson tyckte starten på dagen var bra och gillade att lära känna sina lagkamrater än bättre:

- Jag älskar konceptet att träffa nya människor och dra fram sina bästa sidor och sina rädslor både på och utanför isen. Det är någonting som jag tycker är kul och det är något som jag är bekväm med, säger Linus Johansson.

Kan du ta med dig någonting från idag?

- Jag tycker om att det blev så personligt direkt vilket ju även var tanken med övningen. Öppnar man upp sig så finns det inga hinder sedan för att ha en öppen dialog med sina lagkamrater, säger Linus Johansson.

Spelare och ledare"checkar ut" vilket betyder att de berättar hur de upplevt gruppövningen och vad de tar med sig därifrån.