Brodin: "Karlskrona bra defensivt"
Publicerad: 2016-12-27
Intervju
Djurgårdens målskytt från annandagen tror att ett defensivt men skickligt Karlskrona väntar på onsdagskvällen.

{!A}

Tittar man på ert spel på sistone känns det som att ni blivit tightare bakåt? Hur svårt är det med balansen mellan defensiven och offensiven när man gör en sådan ändring i spelet?

– Ja, vi har pratat om att vara mer safe, om att vara ett mer defensivt säkert lag. Det har fungerat bättre tycker jag. Har man en bra defensiv får man en bra offensiv också. Om man inte släpper till så mycket bakåt har man mer energi att gå framåt, så det går hand i hand tycker jag.

Är det någon skillnad på Karlskrona och Växjö?

– Ja, det är det väl. Karlskrona backar ju hem ganska mycket har man sett tidigare under säsongen. De har gjort det bra defensivt, har två bra målvakter och har varit bra i power play. Det gäller att vara med och försöka komma med fart, få ner puckarna och vara noggranna vid linjerna.

När ni mötte Karlskrona hemma blev det förlust med 3-0 och på bortaplan vinst med 7-3. Har du hunnit göra någon analys av matcherna?

– Där borta skapade vi lägen och gjorde mål på de lägen vi fick. Det var en väldigt kul match att spela. Här hemma var det lite tuffare. Men försöker vi ta pucken till mål och har spelare där kommer det nog öppna upp sig.

{!B}

I går blev det två mål där ni kommer till bra lägen. Vad pratar ni om att göra för att det ska hända oftare?

– Att komma in framför mål, skjuta mer och vilja vara där det händer. Det kan låta enkelt men det gäller att vara kylig men ändå på.

Karlskrona har två bra målvakter. Är det någon skillnad på dem?

– Jag har bara mött Honken och även spelat med honom. Han är en stor rutinerad målvakt som har varit viktig för Karlskrona i år. Men man ska inte tänka så mycket på dem man möter. Man har sina egna varianter och sina skott så det är bara att inte tveka när man får läget.

Alexander Bergström leder Karlskronas poängliga. Du har spelat några matcher med honom i landslaget nu. Vad är din bild av honom?

– Trevlig kille och duktig med pucken. Han är lugn med pucken så när han väl får tag på den gäller det att ligga nära och inte ge honom tid, som det är med alla skickliga spelare.

Jimmy Peterson