Örebro blev nollade på Hovet
Publicerad: 2017-02-25
Matchrapport
Det var en kul och intensiv match hemma mot Örebro. Adam Reideborn slog upp en vägg som inte gick att komma igenom och med mål av Markus Ljungh och Emil Johansson plockade DIF tre sköna poäng.

Det blev en tung och intensiv drabbning mellan Djurgården och Örebro denna lördagseftermiddag. Ahlén la upp mentaliteten för matchen tidigt med en tackling i anfallszon som fick både sarg och motståndare att skaka.

Att det var mycket som stod på spel och att kvällens tre poäng var oerhört betydelsefulla syntes tydligt. Örebro krigade för att hålla sig ifrån kvalstrecket och Djurgården för att kliva upp på play-in platsen. Redan i första perioden blev det två dubbelutvisningar efter att Henrik Eriksson och Alexander Urbom rört upp känslor som fått Örebro att koka. I spel fyra mot fyra var DIF överlägsna och tog kontroll över spelet och tvingade Julius Hudacek till sitt yttersta.

Men det var inte bara i spel fyra mot fyra som Örebro hade stora problem, Djurgården dominerade varje minut utav perioden och attackerade målet gång på gång. Hudacek skulle dock ha tur med puckstudsarna och kunde hålla igen perioden igenom. Men flera sekvenser under perioden var det Djurgården mot målvakten och det enda som saknades var ett mål.

Det var dock Matt Anderson riktigt nära att se till i periodens slutminuter när han fick pucken och målet var öppet. Men Hudacek kastade sig hejdlöst åt sidan och lyckades på något sätt få upp handsken i precis rätt höjd, där tog pucken skydd och målet uteblev. Den överlägsna Djurgårdsdominansen skvallrade skottstatistiken för och DIF vann den med hela 16-2.

Markus Ljungh gav DIF ledning

Örebro vaknade till något i inledningen av den första perioden och kunde etablera något som liknade ett anfall. Trots gästernas puckinnehav släpptes de inte fram till något skott mot mål och Adam Reideborn kunde hålla igen sitt mål ostört.

Djurgårdståget dröjde inte länge innan det rullade igång igen och pressen placerade sig snart runt bortamålet igen. Efter att Örebro kämpat länge för att hålla tätt i ett långt och hårt anfall av DIF dömdes bortalaget dessutom till sin fjärde utvisning. Det numerära överläget innehöll tempo, passningar på bladen och vassa avslut mot mål men målet såg länge ut att hålla sig borta. I samma ögonblick som Örebro blivit fulltaliga testade Markus Ljungh en rackare mot mål som fick nättaket att rassla. I och med målet har Markus Ljungh nu gjort hela 80 poäng i SHL och assisterad till det blev han av Niclas Bergfors och kaptenen Calle Ridderwall.

Djurgården fick två utvisningar mot sig i perioden och det kunde varit Örebros räddning för att kvittera matchbilden. Men det kan inte vara lätt att gå från en defensiv hockey till en offensiv så fort och DIF hade därför inga problem att hålla ÖHKs målchanser borta. Ledningen för Djurgården skulle stå sig och perioden avslutades 1-0.

Emil Johansson utökade ledningen

Tredje perioden var något jämnare än de två tidigare men Djurgården hade fortfarande ett grepp om matchen. Pucken studsade ständigt farligt och DIF testade alla möjliga olika varianter för att få den i mål en andra gång.

Örebro drabbades av en ny utvisning och precis som i det första numerära överläget skulle det bli mål i efterskalvet. Djurgården pressade på bra och efter att Örebro blivit fulltaliga kom ett hårt skott från Emil Johansson som blev ostoppbart. Emil Johansson blev innan matchen tilldelad Rolle Stoltz hederspris för sin insats både på och av isen den här säsongen och som tack utökade han ledningen till 2-0. Assisterad till målet blev han av Alexander Urbom och Marcus Davidsson.

Klockan tickade på snabbt och Örebro fick hög press på sig att börja leverera om det skulle bli några poäng ikväll. Men DIF var stabila och framförallt var Reideborn vaksam och hade koll på pucken var den än befann sig. Slutminuterna blev läskiga och ÖHK spelade aggressivt i sin väg fram till mål.

Örebro hade mycket puckinnehav och matchens slutminuter hade fokus riktat mot Adam Reideborn och resten av det gulrödblåa försvaret. DIF utmanade på kontringar och visst blev det farligt varje gång Djurgården gjorde entré in i offensiv zon. Men matchen skulle avslutas precis som den började och DIF vände pressen mot Hudacek igen. ÖHK kunde inte överlista Adam Reideborn utan han murade igen målet och såg till att tre poäng stannade i Stockholm.