DIF nötte ner SHL-motstånd
Publicerad: 2018-08-15
Nyhet
Tre träningsmatcher och tre segrar. Djurgården trummar vidare med en frejdig hockey. I kväll blev det 3-2 mot Brynäs

En vecka lite drygt har gått sedan förra träningsmatchen. Ikväll väntade första matchen med SHL-motstånd och Djurgården öppnade matchen med ett rivigt spel. Det var aggressivt och energiskt. Brynäs hade svårt att hänga med till en början, men kom in i det desto mer som gick av perioden.

Mål var inte något som publiken behövde vänta länge på. Tidigt i perioden åkte Brynäs på matchens första utvisning och Djurgården behövde inte mer än 13 sekunder i numerärt överläge innan pucken satt i kassen. Skottglade Niclas Bergfors slog rappt till med ett välplacerat skott efter passning centralt över isen från Sebastian Strandberg.

Ledningen skulle inte bli långvarig och kort efter målet framåt kom ett bakåt. Djurgården fortsatte med ett energiskt och dominerande spel och det blev tufft för Brynäs att hänga med i. Ytterligare en utvisning skulle drabba hemmalaget BIF men trots en hård press från ett offensivt DIF stod målvakten pall.

Henrik Eriksson gjorde 2-1

Inte ens två minuter krävdes av perioden innan Djurgården var i ledning igen. Den här gången var det slitvargen Henrik Eriksson som ordnade efter en vacker pass från Jonathan Davidsson. Samarbetet mellan de två ställde målvakten helt och han lämnade helt öppet för Eriksson att kruta dit den.

Efter att BIF drabbats av ett gäng utvisningar blev det Djurgårdens tur att sitta på utvisningsbänken. Efter minuten spelad i numerärt underläge fick Alexander Urbom sällskap på andra sidan om speakerbordet. När Djurgården blev fulltaliga igen blev det 30 sekunders spel i numerärt överläge och gästerna etablerade en bra press där.

Precis som den första perioden jämnade Brynäs ut matchbilden mot slutet av den andra perioden. Målen lyckades hemmalaget däremot inte jämna till utan matchen gick till andra vilan med 2-1 till DIF.

Utökad ledning från Gustav Possler

Djurgården fick inleda den tredje perioden i numerärt underläge efter att domarna hittat en sen utvisning i den andra perioden. Men spel med en man mindre var inget problem för Djurgården ikväll och något mål mer än ett skulle Brynäs inte få ikväll.

Istället var det Djurgårdens ledning som skulle utökas till 3-1. Nu var det genom stekhete Gustav Possler och målet kom efter en snabb kamp med en fumlande målvakt. Possler hade i bytet innan haft en ruskigt läcker målchans, men blev störd av en motståndare precis när pucken skulle lämna bladet. Motståndaren fick snabbt infinna sig på skämsbänken efter det.

I slutminuterna av matchen hittade Brynäs till ett tröstmål, men det skulle inte hjälpa utan Djurgården tog den tredje raka segern, ikväll med siffrorna 3-2. Spelet var aggressivt matchen igenom och lagen bjöd på en rolig match trots att det är försäsong.