Matchsnack: Växjö-DIF
Publicerad: 2018-01-27
Inför match
Toppmöte väntar denna helg när vi reser söderut för match mot serieledarna Växjö. Matchen startar ikväll klockan 18.00 och här kommer lite saker att ha koll på.

Växjö toppar SHL efter att ha samlat på sig 85 poäng på 39 matcher. Laget leder även hemmaligan inför dagens match med 47 poäng på 20 matcher. Vi ligger på andra plats i tabellen med 69 pinnar på 38 matcher och har tagit 27 av dem på bortaplan, sjunde flest i serien.

Båda lagen kommer till spel med en seger i ryggen. Vi slog som bekant Rögle i torsdags med 6-2 på Hovet medan kvällens hemmalag besegrade Mora i Mora med 4-2.

Växjö har även en vinstrad på fem raka matcher inför idag. Fyra av segrarna har dessutom bärgats efter ordinarie tid.

Lagen har spelat två matcher mot varandra tidigare denna säsong och båda gångerna på Hovet. Det första mötet vann vi med 2-1 medan det andra slutade 4-3 till Växjö efter straffar.

Växjö är seriens effektivaste lag i numerärt överläge med en powerplayprocent på 27.35. Vi har haft en effektivitet på 18.09 procent så här långt men har nu gjort mål i spelformen i tre raka matcher.

I boxplay år det jämnt mellan lagen. Vi håller tätt i 79.21 procent av vara numerära underlägen medan Växjo spikat igen i 80.62 procent av sina.

Hemmalaget tar ofta ledningen i sina matcher. Vid 23 tillfällen har man gjort det första målet i matchen denna säsong, det är flest tillsammans med Brynäs.

Jesper Pettersson stod för en assist senast mot Rögle och toppar just nu SHLs +/- tabell med +18. Tvåa i den statistiken är Andreas Engqvist som tyvärr fortfarande saknas på grund av sin hjärnskakning med +17 och trea är Växjös Daniel Rahimi, även han med +17.

Hemmalagets anfallare Andrew Calof blir viktig att hålla koll på ikväll. Kanadensaren har gjort näst flest mål i årets upplaga av SHL med 21 fullträffar och lär vara målsugen ikväll då han gått mållös från Växjös två senaste drabbningar.

Calof är även skottvilligast i Växjö denna säsong med 134 skott och hos oss har Niclas Bergfors lossat bössan flest gånger med 120. Bara Skellefteås Oscar Möller har skjutit fler med 138. Totalt har 10.47 procent av Växjös skott gått i mål och 9.60 av vara.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg