Chanslösa i Jönköping
Publicerad: 2020-02-27
Nyhet
Vi hade förhoppning om att vända vår negativa trend på bortais men det var vi inte nära att göra. Vi släppte in puckar i samtliga perioder och hade svårt att komma till offensivt. HV71 gjorde hela sju mål och vi kunde bara få utdelning en gång. Säsongens största förlust är ett faktum. – Det var riktigt dåligt. De var hetare än oss i allt. Det var riktigt dåligt, säger Jacob Josefson.

Vi åkte på en tuff inledning på matchen när Tom Nilsson åkte ut redan efter sju sekunder. Vi klarade av det numerära underläget utan större problem och kunde lyfta spelet när vi fick med oss en utvisning. Där skapade vi tryck och kom till lägen men pucken letade sig inte in. Istället kommer hemmalaget till ett friläge när en puck sköts utanför målet och de kunde vända spelet. Där släpper vi in kvällens första mål. Vi försöker hitta rätt i spelet resten av perioden men det är HV som kommer till de bästa lägena. Svedberg stod för flera räddningar.

Missade powerplay
Andra perioden så inleder vi bra men en utvisning efter fem minuter ger HV en möjlighet som de tar till vara på. De spelar bort oss i boxen och kan avsluta mitt i slottet och utöka ledningen till 2-0. Det kommer ett tungt mål när vi fortfarande har möjlighet att ta oss in i matchen där de får ett avslut ur dålig vinkel som rinner in till 3-0.
Vi hade tre powerplay i andra perioden och spelade dessutom fem mot tre i tretton sekunder utan att få ordning på spelet. Vi får inte spelet att fungera alls i den spelformen utan släpper snarare till fler chanser än vi skapar. Här hade vi möjligheten att skjuta oss in i matchen men tog den inte.

Raset
I tredje perioden släcktes hoppet efter 41 sekunder när vi gick på för högt i offensiv zon och släppte till en två mot etta som de gjorde utnyttjade. Anton Mylläri smällde in ett tröstmål, hans första på två säsonger och det första i Djurgårdströjan. Det blev av akademisk karaktär när vi går ner oss fullständigt i resten av perioden. HV gör mål i spel fem mot tre, de gör mål i vårt powerplay och stänger målskyttet med ett mål i powerplay med minuten kvar.
Vi gör en dålig match och spelarna var riktigt förbannade efter matchen.
– Det var riktigt dåligt. De var hetare än oss i allt. Det var riktigt dåligt. Vi måste vara betydligt bättre än det här, säger lagkaptenen på slutsignalen.