Från finlirare till populär och poängstark slitvarg
Publicerad: 2016-09-20

Förra veckan låg ett formulär ute på hemsidan där man kunde tycka till om säsongen 16/17. På frågan vilken spelare som är favoritspelaren i Djurgården fick forwarden #34 Daniel Brodin flest röster. 

 

Varför tror du att så många valde just dig?

- Det känns som att man fastnar för olika spelartyper. Här i Djurgården har man ofta gillat tacklingar och tufft spel och det är väl just ett sådant spel som jag försöker stå för i matcherna, säger Daniel Brodin. 

Har du alltid haft samma spelstil?

- Nä, när jag var yngre var jag mer en lirare och när jag kom till DIF J18 så var jag nog också mer en lirare som ofta letade passningar. Men i DIF J18 fick jag till en början inte spela så mycket och fick då ta en annan roll för att lyckas och det var då det började hända grejer. Jag fick vara med i A-laget nästan direkt. Hardy Nilsson, som var huvudtränare då, gillade hård hockey. 

Förra säsongen stod Daniel Brodin för personligt poängrekord i SHL när han gjorde 24 poäng (13+11) på 50 matcher. Anledningen till den ökade poängproduktionen tror Brodin dels är för att han utvecklats som spelare och dels för att spelsättet i Djurgården passar honom utmärkt.

- Jag har förbättrat min klubbteknik och vågar hålla i pucken mer nu. Jag vågar ta skott och är ett hot i anfallszonen. Här i Djurgården ska vi åka mycket skridskor och fullfölja varje situation. Det passar mig bra. 

SHL-premiären nu bara två dagar bort

På torsdag väntar bortapremiär mot Leksand. Med en ny huvudtränare och en hel del nya spelare är det många som har haft svårt att placera Djurgården på en exakt placering i sina förhandstippningar. Daniel Brodin tycker laget ser spännande ut och plussar för att nyförvärven kan bli positiva överraskningar. 

- Vi har tränat tre gånger per dag och man har bara kommit hem och lagt sig i sängen för att sedan kliva upp och gå på igen. Många experter tycker kanske att vi har ett svagare lag med färre höga toppar. Men de som har kommit in är hårt jobbande lagspelare och de är bättre ishockeyspelare än folk tror. Till exempel #47 Linus Johansson som har kommit in med en jäkla fart och självförtroende och som leder sin line riktigt bra. 

Förutom nyförvärven har Djurgården till den här säsongen en ny huvudtränare. Robert Ohlsson, som tidigare jobbat i Djurgårdens juniorverksamhet och vunnit SM-guld med Frölunda, anslöt i våras och Brodin ser positivt på hans intåg. 

- Robert Ohlsson är en kunnig tränare som är noga med grunder . Det känns tryggt att alla vet vad vi ska göra på isen. 

Förra säsongen spelade Daniel Brodin många matcher tillsammans med #29 Matt Anderson. Till den här säsongen har de haft nyförvärvet #10 Jeff Tambelini vid sin sida. 

- Jeff är en ödmjuk spelare och man känner att han har ett bra driv. Sen har han ett riktigt bra skott som vi ska utnyttja. Det här är en sniper. Får han ett läge är det ju 95 procents chans att det blir mål.

Så om du och Jeff kommer i ett två mot ett-läge så passar du? 

- Haha, det får vi se. Det kan jag inte avslöja.

Biljetter till hemmapremiären på lördag går utmärkt att införskaffa här

 

Joel Widerberg