Åttondel väntar i CHL efter förlust
Publicerad: 2019-10-15
CHL
En riktig rivstart från hemmalaget tryckte ner oss i en brygga som vi inte lyckades bända oss loss ifrån. Ett tidigt tvåmålsunderläge blev för mycket och vi slutar istället tvåa i gruppen och är vidare till åttondelsfinal i CHL

Matchen startade i ett riktigt högt tempo och det var hemmalaget som stod för farten. Vi var ordentligt nedtryckta i inledningen och hamnade tidigt i underläge – ett underläge som kändes välförtjänt trots att det bara hann gå två minuter. Hemmalaget som var piskat att vinna för att ta gruppsegern var också hungrigast.
Vi kom ut ur egen zon efter fem minuter och skapade några lägen utan att få med oss spelet. Adler Mannheim kunde istället utöka ledningen när Rämö lämnades ensam och anfallare kunde trycka in 0-2.
Vår väg in i matchen spelmässigt kom tack vare utvisningar vilket gjorde att vi kunde ligga på under de avslutande minuterna av perioden.

Utvisningar duggar Inledningen på den andra blev ett signum på perioden – mycket utvisningar men dålig utdelning. En ryckig period på grund av de många utvisningarna men samtidigt är det en klar förbättring av vårt spel och vi tar oss in i matchen målmässigt. Manuel Ågren får en passning och driver rakt på mål samtidigt som han flyttar puck snabbt. Ett välriktat skott går in vid bortre stolpen. Det byttes lägen åt båda håll och Karri Rämö fick visa upp sina styrkor vid flera tillfällen.

Utebliven jakt
Tredje perioden var vi tvingade att gå för mål i men det var hemmalaget som kontrollerade spelet och såg till att vi aldrig riktigt kom fram till några lägen. Vi hade svårt att få igång det spel vi är vana vid att se. Passningarna satt inte riktigt samtidigt som hemmalaget är framgångsrika i sitt presspel. Resultatet stod sig matchen ut och innebär att vi blir av med gruppsegern men vi är vidare i slutspelet som grupptvåa. Lottning till åttondelen sker på fredag klockan 12:00. Du följer den på Viaplay