Håkanson om Djurgårdens offensiv
Publicerad: 2018-02-03
Nyhet
Ett snabbt och offensivt Djurgården har jobbat ner många motståndare under säsongen. Vi kollade därför läget med Djurgårdens assisterande tränare Mikael Håkanson som har hand om offensiven i DIF.

Under det täta matchandet har Djurgården både plockat poäng och gjort mål. Vi minns bland annat fem mål i Växjö, fyra borta mot Frölunda och sex mål hemma mot Rögle.

Hur ser du på Djurgårdens offensiv just nu?
– Över tid har spelarna fått självförtroende och de vågar bryta mönster. Vi har varit bestämda hur vi vill lira och tjatat in det i huvudet på spelarna. Blandningen mellan spelarnas självförtroende, att de är dedikare till att bli bättre, och ledarteamets sätt att se på hockey har gjort att offensiven sett bra ut.

Om vi tar Frölunda borta som exempel. På vilket sätt gör vi det svårt för Frölunda?
– Vi är ett snabbt lag med snabba forwards. Våra backar släpper upp puckarna snabbt och då går det snabbt genom mittzon. Möter du snabba spelare som Fjällby och Davidsson, då är det tufft, för du vet inte om du ska ligga nära eller ta avstånd. Du reagerar istället för agerar och då blir det jobbigt.

I matcherna har vi sett Djurgården jobba ner motståndarna och fått långa anfall där det andra laget ibland bara chippat ut pucken - för att sedan se DIF komma med en ny attack. Mikael Håkanson lyfter att alla lagdelar gör sitt yttersta för att få till en så bra offensiv som möjligt.

– Allt sitter ihop. Och idrotten är mycket självförtroende. Så när målvakt, backar och forwards känner det så spelar man som ett lag. Jag ska också säga att spelarna har jobbat otroligt hårt för det här. Jag tycker också att våra informella ledare i laget gör ett jättejobb och ger allt, säger Mikael Håkanson och lyfter fram lagkapten Calle Ridderwall.

– Calle Ridderwall med C på bröstet gör ett exceptionellt bra jobb i DIF Hockey. Han är ”Robbans” förlängda arm in i gruppen. Driver gruppen framåt. Det spelar ingen roll om han har en bra eller dålig kväll på isen, han är alltid där och lyfter laget. För mig är han en stor ledare.

Joel Widerberg