Derbyvinst för J20 mot AIK
Publicerad: 2019-11-18
J20 SuperElit Norra
Det blev derbyseger mot AIK i en svängig och målrik match. Vårt J20-lag avgjorde i slutskedet och vann med 6–4.

Vi hade redan spelat två derbyn den här säsongen med en vinst och en förlust som resultat.

Båda tidigare matcherna spelades på bortais och på söndagseftermiddagen var det äntligen dags för derby på hemmaplan.

AIK tog ledningen tidigt, men innan den första perioden var över hade vi vänt till 2–1 efter mål av David Dahlin och Wilmer Svensson.

I andra perioden gjorde vi ett ryck. Marcus Nylander och Adam Falk såg till att vi gick upp i en 4–1-ledning och en seger kändes nära.

Men vi tappade ledningen under tredje periodens första tolv minuter. AIK hämtade ikapp till 4–4, men vi visade karaktär och kunde resa oss igen.

Men 4.38 kvar sköt Leo Martiniussen 5–4 till oss och när AIK tog ut målvakten i slutminuten kunde Oscar Bjerselius fastställa slutresultatet 6–4 i öppen kasse.

Segern innebär att vi befäster vår andraplats i tabellen.