Från ledarroll till säljarroll – DIF Skol IF växlar upp
Publicerad: 2021-08-30
Skol IF
Djurgårdens IF Skolidrottsförening fortsätter att vinna mark och göra skillnad ute i Stockholms stad. Nu tas nästa steg i utvecklingen, då Patrik Sundemar kliver på uppdraget som ny samarbetsansvarig.

I början av augusti 2020 träffades en grupp förväntansfulla Djurgårdsledare framför Alberget 4a, redo att ta sig an utmaningen att utveckla Djurgårdens IF Skolidrottsförening. Vid tidpunkten ett koncept som fortfarande bara var i sin linda. En av dessa ledare, Patrik Sundemar, påbörjade uppdraget att bygga upp skolidrottsföreningen på Campus Manilla.

Skolan, som är belägen på självaste Djurgården, är en av flera skolor som satsat på DIF Skol IF sedan starten. Efter ett år på Campus Manilla tar nu Frida Holgersson över ansvaret då Patrik kommer axla den nya rollen som samarbetsansvarig för Djurgården Skolidrotts relationer med näringslivet. En resurs som ska förstärka föreningens kapacitet att möta näringslivet inom det här helt nya verksamhetsområdet inom Djurgården.

– Djurgårdens skolidrott växer kraftigt och vi känner att vi behöver lägga till en resurs som fokuserar helt på att utveckla den del av verksamheten som handlar om relationer med näringslivet, kommenterar Staffan Holmberg, verksamhetschef för Djurgårdens IF Skolidrottsförening.

Patrik själv säger att det är något av ett drömjobb att få arbeta för Djurgården och att erfarenheterna ifrån att ha arbetat som idrottsledare i verksamheten, kommer att komma väl till hands, när han nu ska övertyga fler i näringslivet att också satsa på skolidrotten.

– Jag är från Stockholm, uppvuxen på Lidingö och idrottsintresserad så Djurgårdens IF har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det senaste året på Campus Manilla har varit en rolig utmaning men framför allt väldigt lärorikt och jag har fått applicera min utbildning från Bosön i praktiken. Att jag nu får vara med och fortsätta utveckla skolidrottsföreningen för Djurgårdens räkning, känns både hedrande och spännande. Det finns en oerhörd potential i skolidrottsföreningsformatet som jag efter min tid på Campus Manilla känner till väl. Nu ska vi se till att förverkliga den potentialen till det yttersta.

Patrik började sin tjänst som samarbetsansvarig i samband med terminsstart 2021. Tjänsten har kommit till genom Djurgården Fotboll och Djurgården Hockeys långa samarbete med ISP Sport & Marketing.

Vill du som företagare, eller på annat sätt som representant för näringslivet, komma i kontakt med Patrik gör du det enklast via mail: [email protected] eller telefon: 0709-301549.

Djurgården Hockey