• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

"Stolta och glada över SM-guldet"

18 mars 2017 19:42
Intervju

"Stolta och glada". Så uttrycker sig Danijela Rundqvist och Nisse Ekman efter damernas historiska guld.


Djurgården har just tagit SM-guld på Stora Mossen. Arenan där allt startade för tre år sedan. Det är en tagen sportchef (Nils Ekman) och verksamhetschef (Danijela Rundqvist) som ska sätta ord på känslorna efter det historiska SM-guldet.

– Vi känner en stolthet. Det var här resan började på Stora Mossen när vi vann mot det där svartgula laget. Nu har vi ett guld, jättehäftigt, säger Nisse Ekman och Danijela Rundqvist efter SM-guldet.

För tre år sedan. Vad var ambitionen med det här?

– Vår ambition var att skapa den bästa tänkbara träningsmiljön för tjejer att vara i. Det vill vi fortfarande göra. Och få tjejer att spela hockey längre än till 20 år, säger Danijela Rundqvist.

– Vi har gjort saker bra och vunnit SM-guld men vill fortsätta göra saker bättre, säger Danijela Rundqvist.

SM-guldet och glädjen till trots. Nu vill Danijela och Nisse fortsätta att utveckla hockeyn och skapa bättre förutsättningar för damhockeyn.

– Vi är stolta och glada över guldet men det är inte det som är huvudsaken utan det är att vi förbättrar och påverkar för alla tjejer som vill spela ishockey. Det här är så klart ett kvitto på att vi har ett gäng vinnare i gruppen som kan leverera när det gäller. Men det är inget slutmål. Vi ska fortsätta påverka och förändra och låta tjejer leva sin dröm, säger Nisse Ekman.

Resultatmässigt har det gått fort. Guld efter tre år, trodde ni på guld?

– Sista månaden har jag varit bombsäker, säger Nils Ekman.

– Men i början av säsongen tyckte vi inte att vi var riktigt redo. Vi visste att vi var där och nosade men inte att det skulle gå så här bra, säger Nils Ekman.