Information om vaccinationsbevis för dig som besökare
Publicerad: 2021-12-03
Gå på match
Från och med den 1:a december gäller regeringens beslut om att endast tillåta besökare med vaccinationsbevis till inomhusevenemang. Djurgården informerar här om vad som kommer att gälla vid våra matcher för SHL, SDHL, J20 samt J18.

All publik som avser att besöka Djurgårdens offentliga tillställningar kommer att behöva uppvisa vaccinationsintyg samt giltig ID-handling för tillträde till matchen, med vissa undantag.

För att besöka Djurgårdens evenemang krävs

– Ett vaccinationsbevis för Covid-19 (inte testbevis eller tillfriskningsbevis).
– Ett av EMA (European Medicines Agency) godkänt vaccin.
– Att du som besökare är fullvaccinerad. Det vill säga att du har dos 2 av 2, eller 1 av 1 om det avser Janssens vaccin.
– Att 14 dagar har passerat från det att du tog den sista dosen tills det att arrangemanget besöks (gäller boosterdos).

Undantagsfall

– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år.
– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock måste i dessa fall ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

Medtag giltig ID-handling

– Svenskt pass (provisoriskt pass är inte giltigt som legitimation).
– Svenskt nationellt ID-kort.
– Svenskt körkort.
– Svenskt SIS-märkt ID-kort.
– Identitetskort för folkbokförda i Sverige.
– Utländskt nationellt ID-kort utfärdat i länder inom Schengenområdet.
– Utländskt EU-pass.

De besökare som inte kan eller som väljer att inte uppvisa giltigt vaccinationsbevis samt giltig urkund kommer att nekas tillträde till tillställningen.

Så här går kontrollen till

Arrangören av den offentliga tillställningen, i det här fallet Djurgården Hockey, kommer alltid att ansvara för att kontrollen utförs.

Vid Djurgårdens hemmamatcher för herrlag, damlag, J20 och J18 kommer det att finnas publikvärdar som kommer att hantera allt som berör vaccinationsbevis, läkarintyg och urkund.

Djurgården Hockey