Seger igen för damlaget
Publicerad: 2019-11-15
Dam
En rivstart de första tjugo minuterna la grunden och det var Wakefield som visade vägen med de två första målen. Vass och stark men matchens mål stod ändå Josefin Bouveng för med en soloräd som var grym.

Vi tog vår tionde seger när vi besegrade Linköping på Hovet. Vi startade matchen effektivt och det var Jennifer Wakefield som visade vägen. Hon stod för de två första målen och har verkligen fått igång sin målproduktion. Hon var ständigt ett hot med sin fart och styrka. Skottet och hennes precision höll Linköping sysselsatta. Men det var Josefin Bouvengs mål som var matchens höjdpunkt. Hon tar pucken från eget mål och ger sig av på en soloräd där hon lämnade samtliga motståndare bakom sig och kunde lägga upp en backhand i nätet bakom målvakten. 3-0 efter den första perioden var en smakstart.
Spel mot ett mål
Andra perioden slutade mållöst men vi gjorde allt vi kunde för att utöka ledningen. Vi bombarderade gästerna med avslut utan att få in pucken. Skotten slutade 17-2 i vår favör. Vi fick inte med oss fler mål men tröttade ut Linköping som fick spendera mycket tid utan puck i egen zon.
Kontrollerat i tredje
Vi fortsatte att kontrollera spelet under den tredje perioden och fick till långa anfall vid flera tillfällen – samtidigt var inte gästerna ofarliga när de stack upp. Lovisa Berndtsson fick jobba för att fria målet vid några tillfällen. Särskilt vid ett gjorde hon allt för att hålla pucken borta när det blev först friläge och sen tryckte Linköping på för pressa in returen men Lovisa hade koll.